Momenteel hebben we een wachtlijst voor een dag meewerken in de zorg. Wil jij als eerst gemaild worden zodra er een plekje is? Meld je dan aan via onderstaand formulier..

Ben je gek op zeehonden en zou je heel graag eens een dagje als zeehondenverzorger willen werken? Dat kan! Bij het Zeehondencentrum kun je op afspraak een dagje komen meewerken. Je wordt dan de hele dag begeleid door een ervaren zeehondenverzorger en je zult zoveel mogelijk taken uitvoeren die een zeehondenverzorger ook doet.

Programma

uur 7De dag van een zeehondenverzorger begint vroeg! Om 7 uur word je ontvangen door de zeehondenverzorger met wie je die dag gaat samenwerken.Jullie drinken samen een kopje koffie of thee en nemen de dag door. Dan ga je je omkleden in scrubs (de kleding die de verzorgers dragen).

uur 8

Je gaat helpen de eerste voedingen van die dag te geven. In de viskeuken worden de voedingen klaar gemaakt en daarna ga je naar de verblijven van de zeehonden om ze hun visjes te geven. Na het voeren worden de verblijven schoongemaakt, dus er gaat flink geschrobd worden!

uur 10

Even pauze! Tijd voor wat eten en wat drinken met de andere verzorgers en tijd om een beetje te bij te praten. Veel verzorgers komen uit het buitenland, binnen het Zeehondencentrum wordt daarom onderling vooral Engels gesproken.

uur 11

Na de koffiepauze zijn er wisselende werkzaamheden. Soms moeten dieren verplaatst worden, gewogen worden of is er werk in de viskeuken. De werkzaamheden zijn vaak afhankelijk van de tijd van het jaar en welke dieren er in opvang zijn. Het wisselt per keer.

uur 12

Lunchtijd! Voor jou en de verzorger waar je die dag mee samenwerkt staat een uitgebreide lunch klaar, deze is inbegrepen in het arrangement. Er is nu ook even tijd om vrij rond te lopen en wat foto's te maken.

uur 1Na de lunch ga je weer de viskeuken in, want de middag voedingen moeten klaargemaakt worden. Per zeehond en per bassin worden de porties gemaakt en daarna ga je weer de verblijven in om de dieren te voeren en de baden te ontdoen van de vis die de vorige keer niet is opgegeten.

uur 3

De dag is ten einde. De volgende ploeg is inmiddels aangekomen en zij zullen de late dienst voor hun rekening nemen. Jij kan nu douchen en je eigen kleren weer aantrekken. Met de verzorger drink je nog iets, je krijg je certificaat Zeehondenverzorger en daarna heb je nog alle tijd om nog even te kijken bij de dieren die je vandaag verzorgd hebt.

 De tijden zijn een indicatie. Wanneer je werkt met dieren kunnen er altijd onverwachte dingen gebeuren waardoor tijden kunnen afwijken.

voeding zeehond

Het arrangement

Een dagje meewerken als zeehondenverzorger kost € 275,- per persoon, dit is inclusief:

- Ontvangst met koffie/thee
- Begeleiding en uitleg
- Werken onder begeleiding van een ervaren zeehondenverzorger
- Gebruik van bedrijfskleding en -schoeisel
- Lunch
- Certificaat zeehondenverzorger
- Gezellige afsluiting van de dag

 

Het Zeehondencentrum kent drukke en minder drukke tijden. Een dagje meelopen kan natuurlijk alleen als er ook voldoende zeehonden worden opgevangen die verzorgd moeten worden. Wanneer je een dagje komt meehelpen wordt daarom de datum altijd in overleg gekozen. Om in de winterperiode mee te kunnen werken, moet de zeehondenverzorger voor een dag een griepprik gehad hebben en het bewijs van vaccinatie meebrengen. Dit is verplicht in verband met eventueel aanwezige virussen die via mensen overdraagbaar zijn.

Geen knuffeldieren

De zeehond is niet alleen het grootste roofdier van Nederland, maar de dieren in het Zeehondencentrum zijn ziek of gewond. Alle zeehonden die in Pieterburen worden opgevangen zijn wilde dieren en ze worden altijd weer vrijgelaten. Dat betekent dat de zeehonden niet geknuffeld of geaaid worden. Want het is niet goed voor de zeehonden als ze teveel aan mensen wennen. Ook kunnen zeehonden heel hard bijten, een zeehondenbeet is gevaarlijk vanwege de bacteriën die ze in hun bek bij zich dragen. Daarom gelden er strenge veiligheidseisen en richtlijnen voor het werken met de dieren en is er aan dit arrangement een minimum leeftijd verbonden van 12 jaar.

Wachtlijst

Lijkt het je leuk om een dagje mee te werken? Momenteel is dat helaas nog niet mogelijk. Wel kun je jouw contactgegevens achterlaten. Wij nemen dan, zodra het weer mogelijk is, contact met jou op. De datum van jouw voorkeur wordt dan overlegd met de zorgafdeling en als het kan, ingeroosterd. Daarna zul je een bevestiging krijgen en verdere informatie.

 

Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Please write a subject for your message.
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input