Het Zeehondencentrum in Pieterburen is het grootste opvangcentrum voor zeehonden in Nederland. Sinds 1971 worden er al zeehonden opgevangen die gewond, ziek of verweesd zijn. Iedere zeehond in nood wordt geholpen en vrijgelaten wanneer deze hersteld is. Kom langs en ontdek SEALS, SEA, SCIENCE in het bezoekerscentrum.

Kom en ontdek het leven van de zeehond (SEALS)

Kijk mee met de verzorging van zeehonden in de verschillende fases van de opvang en ontdek het leven van zeehonden in het wild. Voel aan de scherpe tanden of de zachte vacht van de zeehond tijdens de bottenshow, kijk hoe de dieren genieten van een visje tijdens voedertijd, of verkleed je als dierenarts en maak een SEALfie met een echte, (opgezette) zeehond in de fotohoek. Tijdens een rondleiding kun je een kijkje achter de schermen nemen. Je komt op plekken die normaal voor publiek gesloten blijven, zoals de operatiekamer en de intake-ruimte. Boek alvast een rondleiding via de activiteitenkalender, er zijn per rondleiding slechts 20 plekken beschikbaar.

Kom en beleef het leefgebied van de zeehond (SEA)

Leer meer over het leefgebied van de zeehond, de Waddenzee, wat in 2009 uitgroepen tot UNESCO Werelderfgoed. De zeehond vertelt ons veel over het welzijn van de zee. Te vaak worden er zeehonden binnengebracht in de opvang met wonden van visnetten of plastic. In de tentoonstelling laten we zien wat de gevolgen zijn van plastic afval in de zee en geven we tips hoe jij kunt bijdragen aan een schonere zee.

Kom en onderzoek het welzijn van de zeehond (SCIENCE)

Een belangrijk en onmisbaar onderdeel van het werk in het Zeehondencentrum is wetenschappelijk onderzoek, want door wetenschap kan de zorg en opvang van de dieren verbeterd worden en leren we meer over hun leefgebied. Doe zelf onderzoek door parasieten onder de loep te nemen of kijk een prachtige film over het gedrag van zeehonden in de cinema.

Tickets met korting

Tickets met korting

Kom zeehonden kijken in Pieterburen! Koop je tickets nu ook online en ontvang korting!

Koop Tickets

Donateurs gratis

Donateurs gratis

Ben je donateur? Dan heb je natuurlijk gratis toegang met het hele gezin en kun je langskomen zo vaak je wilt.

Word donateur

Rondleidingen

Rondleidingen

Elk weekend zijn er activiteiten en rondleidingen achter de schermen waar je online voor kunt reserveren.

Boek nu