Dinsdag : Wij zijn vandaag geopend van 10:00 tot 17:00 -> Bekijk openingstijden

Het Zeehondencentrum in Pieterburen is zowel met de auto als met het OV goed te bereiken. Het adres van het Zeehondencentrum is:

Hoofdstraat 94a
9968 AG Pieterburen

Route met de auto

Het Zeehondencentrum ligt in Pieterburen, in het noorden van de provincie Groningen en is bereikbaar via de N361. Van Leeuwarden richting Lauwersoog en van Groningen richting Winsum. Vanaf daar wordt het Zeehondencentrum goed aangegeven met borden. Er is voldoende parkeerruimte bij het Zeehondencentrum.

 

route via Google


Openbaar vervoer

Vanaf het NS-Station in Groningen neem je de Arriva stoptrein (richting Roodeschool) naar station Winsum. Vanaf de bushalte in Winsum neem je Bus 68 (richting Leens via Pieterburen) naar Pieterburen en stap je uit bij bushalte Wiebenerweg. Vanaf daar is het ongeveer 5 minuten lopen naar het Zeehondencentrum.

 

Houd rekening met extra reistijd in de zomervakantie!

wegwerkzaamhedenDe N361 tussen Groningen en Lauwersoog is een gebruikelijke route voor automobilisten vanuit Groningen om naar het Zeenhondencentrum in Pieterburen te rijden. Deze zomervakantie - van 15 juli tot en met 23 augustus - is een deel van deze weg gestremd tussen Groningen en Sauwerd.

Vanuit Groningen is het begin van de Provincialeweg tot de Munnikeweg in Adorp volledig gestremd voor doorgaand verkeer in beide richtingen. Het verkeer wordt omgeleid vanuit Groningen via de N355. Autoverkeer gaat dan binnendoor via Aduard, Roodehaan en Mensingeweer richting Pieterburen. Als deze route wordt gevolgd, betekent dit een extra reistijd van circa 12 minuten vanuit Groningen.