Vanaf 30 mei (Hemelvaart) tot en met zondag 2 juni 2019 zijn er extra activiteiten in Zeehondencentrum Pieterburen. Stap binnen in het grootste gespecialiseerde zeehondenziekenhuis en zie van dichtbij hoe een (internationaal) team van dierenartsen en zeehondenverzorgers zieke, gewonde of verzwakte zeehonden verzorgt. Kijk mee in de quarantaines, zie hoe zeehonden gevoerd worden of zie ze zwemmen onder water.

Ook het Zomerpaviljoen is dagelijks geopend waar je terecht kunt voor een (klein) hapje en een drankje. Het terras bij het paviljoen heeft uitzicht op de Waddenspeelplaats waar kinderen heerlijk kunnen spelen.

Openingstijden, ook op Hemelvaart

Alle dagen geopend van 10:00 – 17:00 uur, ook op Hemelvaartsdag.

Dagelijks programma

10:30 uur: rondleiding met gids*
11:00 uur: presentatie bij de zeehonden**
14:00 uur: rondleiding met gids*
15:00 uur: presentatie bij de zeehonden**
* Alle rondleidingen zijn 24 uur vooraf te reserveren via de activiteitenkalender (€3.50 p.p.)
**Deze tijden zijn een indicatie, ze kunnen afwijken. Alle activiteiten worden vooraf omgeroepen in het bezoekerscentrum

Presentatie bij de zeehonden
Wil jij weten waarom de zeehonden in de opvang terecht zijn gekomen en in welke fases ze verblijven? Twee keer per dag staat een medewerker bij een zeehondenverblijf klaar om je meer te vertellen over de zeehonden die je daar ziet en hoe het opvangen van zeehonden werkt.

Rondleiding met gids
Neem een kijkje op plekken die normaal gesloten zijn voor publiek. Je komt dichterbij de zeehonden en ziet wat er allemaal bij het opvangen van zeehonden komt kijken. Zo gaat de rondleiding langs de viskeuken, operatiekamer en de intakeruimte.

Extra activiteiten

30 mei & 1 juni Workshop Zeemansknopen
Hoeveel knopen zijn er eigenlijk? Waar wordt touw van gemaakt? Maken alleen mensen knopen of ook dieren? Waarvoor dienen al die knopen? Wie maakt knopen en met welk doel? Kom naar de knoopworkshop en je krijgt antwoord op al deze vragen. Leer zelf een aantal knopen leggen en maak je eigen allemanseindje! Voor alle leeftijden, deelname is gratis.

1 & 2 juni Zeehonden vrijlaten
Vaar mee met de Happy Seal om op een zandplaat middenin de Waddezee zeehonden vrij te gaan laten. Meer info en reserveren >>

koop tickets