Kom je zeehonden kijken in de herfstvakantie? Van 13 t/m 28 oktober organiseert Zeehondencentrum Pieterburen dagelijks extra leuke en leerzame activiteiten. Onze medewerkers staan de hele dag klaar om informatie aan te bieden en leuke, interessante verhalen over zeehonden te vertellen.

DAGELIJKS TE DOEN in de herfstvakantie

10.30 uur: Rondleiding met gids*
11.00 uur:
Presentatie bij de zeehonden
11.30 uur:
Rondleiding met gids*
14.00 uur:
Rondleiding met gids*
15:00 uur
Presentatie bij de zeehonden
* €3.50 p.p. reserveer hier een rondleiding met gids

 
Rondleiding met gids

Met een gids maak je een rondgang achter de schermen van het Zeehondencentrum en leer je alles over zeehonden en dit speciale ziekenhuis. Je kunt tijdens de rondleiding eventjes achter de deuren kijken die anders voor publiek gesloten blijven. 

Presentatie bij de zeehonden
Wil jij weten waarom de zeehonden in de opvang terecht zijn gekomen en in welke fases ze verblijven? Twee keer per dag staat een medewerker bij een zeehondenverblijf klaar om je meer te vertellen over de zeehonden die je daar ziet en hoe het opvangen van zeehonden werkt.

Waddenexcursies en zeehonden vrijlaten
In de herfstvakantie vaart de Happy Seal regelmatig uit om zeehonden in hun eigen leefomgeving te spotten of om herstelde dieren uit de opvang weer vrij te laten. Alle afvaarten vind je op de activiteitenkalender en daar kun je direct een plaatsje aan boord reserveren.

Zeemansknopen en zeehonden schilderen
Ton van Maanen van Allemanseindje en kunstschilder Annelies de Heer hebben een plaatje in het Bezoekerscentrum waar iedereen aan kan schuiven om met hun mee te doen. Knoop je eigen sleutelhanger, beleindje en sailors whisk of teken je favoriete zeehond in pastel. De tijden wanneer Ton en Annelies aanwezig zijn vind je op de activiteiten kalender.

Koop nu hier online je tickets.