zeehond op de kop kindermiddagenBen je op woensdag- en vrijdagmiddag lekker vrij van school, en zoek je iets leuks om te doen? Kom dan naar Zeehondencentrum  Pieterburen! Er zijn allerlei activiteiten, speciaal voor kinderen.

Op de woensdag- en vrijdagmiddagen (met uitzondering van de herfst- en kerstvakantie) mogen kinderen tot en met 12 jaar voor de helft van de prijs naar binnen. Ze betalen dan slechts € 2,50 voor een bezoek en mogen dan ook deelnemen aan alle activiteiten!

WAT IS ER ALLEMAAL TE DOEN?

Het eerste thema van de speciale kindermiddagen loopt vanaf 20 september tot en met eind oktober en is gericht op activiteiten rondom de bootje minWaddenzee (SEA); de natuurlijke leefomgeving van de zeehond. Er is een poppenkastvoorstelling, je kunt naar schatten zoeken in de zandbak en je gaat armbandjes knopen en die je mee naar huis kunt nemen.

14.00 uur: Poppenkastvoorstelling
Maak kennis met hoofdrolspeler Kleine Haring, die op avontuur gaat in de zee. Tijdens zijn reis ontmoet hij een hoop zeebewoners, maar ook een plastic fles, die hij probeert op te eten. Kleine Haring snapt er niets van: hoe komt die fles in de zee?

emmer min15.00 uur: Schatgraven
Alle kinderen kunnen in de overdekte zandbak aan de slag als echte archeologen, op zoek naar de schatten van de zee. Ze vinden van alles: munten, zeehondenkaken, schelpen en plastic afval. Maar zijn dit wel allemaal schatten? Hoe kunnen wij als mensen helpen de zee, het huis van de zeehond, schoon te houden?

16.00 uur: Visnetarmbandjes knopen
Dat afval niet altijd afval is, zien de kinderen tijdens de workshop armbandjes knopen. Ze recyclen stukjes visnet, kralen en andere dingen die tijdens het schatgraven naar boven zijn gekomen om iets heel moois te maken.

Al deze activiteiten kunnen apart van elkaar ondernomen worden. Je bent welkom om wekelijks terug te komen om aan een activiteit mee te doen. Natuurlijk kun je naast de activiteiten ook nog gewoon zeehonden kijken en rondlopen in het interactieve bezoekerscentrum. In november ruilen we de zee in voor de wetenschap, en worden er nieuwe activiteiten georganiseerd in het Zeehondencentrum, zoals een spannende Parasietenshow en een speciale kinderrondleiding. Hou de website in de gaten dus!

Let op: in de herfstvakantie zijn er geen kindermiddagen, maar hebben we een heel mooi ander programma.

Kinderen dienen begeleid te worden door ten minste 1  volwassene (entreeprijs volwas­senen € 6,50 online € 7,50 aan de balie).

Altijd gratis toegang?

Word nu donateur voor 25 euro per jaar of meer en je kunt altijd gratis zeehonden kijken!

Meld je nu aan als donateur voor 2018 en je kunt de rest van dit jaar al gratis naar binnen.

word donateur