Zeehond getekend kindermiddagen Zeehondencentrum PieterburenBen je op woensdag- en vrijdagmiddag lekker vrij van school, en zoek je iets leuks om te doen? Kom dan naar Zeehondencentrum  Pieterburen! Er zijn allerlei activiteiten, speciaal voor kinderen.

Op de woensdag- en vrijdagmiddagen (met uitzondering van de kerstvakantie) mogen kinderen tot en met 12 jaar voor de helft van de prijs naar binnen. Ze betalen dan slechts € 2,50 voor een bezoek en mogen dan ook deelnemen aan alle activiteiten!


Wat is er te doen op de kindermiddagen?

In de maanden november en december is het thema van de Kindermiddagen SCIENCE (wetenschap). Tijdens de Bottenshow, een kinderrondleiding en de Parasietenshow mogen de kinderen zelf meehelpen bij het doen van onderzoek.

Boot getekend kindermiddagen Zeehondencentrum Pieterburen

14.00 uur: De bottenshow
Tijdens de Bottenshow krijgen de kinderen een kijkje aan de binnenkant van de zeehond aan de hand van een echt zeehondenskelet. Voor onze dierenartsen is het heel belangrijk dat ze precies weten hoe het dier er van binnen uitziet, want zo kunnen ze goed onderzoek doen. Ook mag je zelf even voelen aan de scherpe tanden of de zachte vacht van de zeehond.

15.00 uur: Kinderrondleiding
We nemen de kinderen mee achter de schermen tijdens een speciale kinderrondleiding. De kinderen krijgen een mondkapje en handschoenen en kruipen zo in de huid van een zeehondenverzorger, die als taak heeft een aangespoelde (knuffel)zeehond te onderzoeken in de intake-ruimte. De zeehond wordt gewogen, gemeten en er wordt een behandelplan opgesteld, waarna het dier naar de intensive care wordt overgebracht om aan te sterken.

Boot getekend kindermiddagen Zeehondencentrum Pieterburen16.00 uur: De parasietenshow
Met de kinderen gaan we kijken naar hele kleine diertjes die in de zeehond leven: de parasieten. Wat is eigenlijk een parasiet, en waarom leeft deze in de zeehond? Via een echte microscoop kunnen we de parasieten van dichtbij bekijken. Welke parasieten kunnen we ontdekken? Waarom is het voor de onderzoeker zo belangrijk dat we meer leren over deze beestjes?


Al deze activiteiten kunnen apart van elkaar ondernomen worden. Je bent welkom om wekelijks terug te komen om aan een activiteit mee te doen. Natuurlijk kun je naast de activiteiten ook nog gewoon zeehonden kijken en rondlopen in het interactieve bezoekerscentrum. 

Kinderen dienen begeleid te worden door ten minste 1 volwassene (entreeprijs volwas­senen € 6,50 online € 7,50 aan de balie).