Vanaf 1 juli is Zeehondencentrum Pieterburen weer geopend! Kom je langs? Reserveer je bezoek met tijdslot vanaf 1 juli via de website en stap binnen in het grootste zeehondenziekenhuis van Europa! Tijdens je bezoek loop je een route en zie je hoe een (internationaal) team van dierenartsen en zeehondenverzorgers dagelijks voor zieke, gewonde of verzwakte zeehonden zorgen en jij kunt ze aan het werk zien! Neem een kijkje bij de zeehondenpups Freddie en Billie (bekend van de live video’s op onze facebookpagina) of zet een VR bril op in de nieuwe expositie ‘Talking Seals’!

Vanwege de Corona maatregelen is het verplicht om vooraf je bezoek te reserveren op datum en tijdslot, dit geldt ook voor donateurs, adoptanten, Wad- en Burenpas houders, kom je langs kaartjes en tickets die via externe partners zijn gekocht. Bekijk voor dat je op bezoek komt ook alvast de huisregels die we in het Zeehondencentrum hanteren. Heb je nog een vraag? Bekijk de meest gestelde vragen of neem contact met ons op!

Je gelooft je oren niet!

Wist je dat een zeehond kan praten? In de vernieuwde expositie leer je alles over de taal van de zeehond. Je ontdekt waarom pups ‘huilen’ en wat de impact is van het geluid van de mens op de zeehonden in de natuur middels de VR experience. Na een bezoek aan het Zeehondencentrum heb jij een nieuwe taal geleerd!

Waddentuin & Waddenspeelplaats

Op het buitenterrein van Zeehondencentrum vind je de Waddentuin. Een wilde en kleurige akker vol met planten en bloemen uit de regio met een in ere herstelde priel in een oud stukje Waddengebied. Aan het einde van de tuin loop je zo de Waddenspeelplaats op, een speeltuin met geulen en eilanden waar eb en vloed worden nagebootst. Via boomstammen en touwen kunnen kinderen heerlijk spelen. Schoenen kunnen uit, er is een plekje om je voeten weer af te spoelen.  

Eten & drinken

In het Zomerpaviljoen kun je koffie drinken en lunchen, de broodjes en burgers worden zoveel mogelijk bereid met regionale producten. Er zijn nu in het paviljoen zowel binnen als buiten zitplaatsen gecreëerd op 1,5 meter afstand. Bekijk hier alvast de menukaart. Op dit moment zijn er geen extra activiteiten te reserveren zoals een rondleiding of boottocht. Houd onze website in de gaten voor de actuele informatie.

Extra activiteiten

Op dit moment zijn er geen extra activiteiten te reserveren zoals een rondleiding achter de schermen. Boottochten kunnen vanaf 1 juli weer gereserveerd worden. Houd onze website in de gaten voor de actuele informatie.

SEAL YOU SOON!