Tijdens de Paasdagen op 1 en 2 april 2018 organiseert Zeehondencentrum Pieterburen dagelijks allerlei leuke en leerzame activiteiten! Je kunt met een gids achter de schermen of schuif gezellig aan bij de interactieve voorstelling in de cinema. Voor de kinderen zijn er speciale shows waarbij ze kunnen ontdekken wat een zeehondenverzorger nou precies doet en natuurlijk kun je meekijken met het voeren van de dieren.

 

Openingstijden tijdens de paasdagen

Tijdens de Paasdagen op 1 en 2 april 2018 is het Zeehondencentrum van maandag t/m zondag geopend tussen 10:00-17:00 uur. Koop je kaartje online met korting!

entreekaartjes

 

Activiteiten Paasdagen

Rondleiding met gids
Neem een kijkje op plekken die normaal gesloten zijn voor publiek. Je komt dichterbij de zeehonden en ziet wat er allemaal bij het opvangen van zeehonden komt kijken. Zo gaat de rondleiding langs de viskeuken, operatiekamer en de intakeruimte.

LET OP! Rondleidingen kunnen tot 24 uur vooraf gereserveerd worden, daarna alleen nog kaartverkoop aan de balie.

Interactieve voorstelling
Schuif gezellig aan bij een bijzondere interactieve filmquiz over Gewone zeehonden. Wat weet jij al van deze zeehonden en leer nog veel meer over ze! Deze activiteit is geschikt voor alle leeftijden en net zo leuk voor volwassenen als voor kinderen.

Zo werkt een zeehondenverzorger
Omdat de normale rondleiding minder geschikt is voor de allerkleinste bezoekers is er speciaal voor hen deze speciale activiteit. Deze presentatie is afgestemd op kinderen tot en met 8 jaar. Ze kruipen in de huid van een zeehondenverzorger en leren spelenderwijs wat een zeehondenverzorger nou precies doet.

Zeehonden voeren
De zeehonden worden meerdere keren per dag gevoerd. In de middag kunnen bezoekers hierbij meekijken terwijl een medewerker van het Zeehondencentrum uitleg geeft.

 

dagprogramma Paasweekend

1 & 2 april

10.30 Rondleiding met gids (online te reserveren, klik hier >>)
11.30 Zo werkt een zeehondenverzorger (gratis activiteit, reserveren niet nodig)
12.00 Rondleiding met gids (online te reserveren, klik hier >>)
13.00 Interactieve voorstelling cinema (gratis activiteit, reserveren niet nodig)
14.00 Rondleiding met gids (online te reserveren, klik hier >>)
Tussen 14.00-15.00 Voederpresentatie* (gratis activiteit, reserveren niet nodig)
15.30 Rondleiding met gids (online te reserveren, klik hier >>)
16.00 Parasietenshow (gratis activiteit, reserveren niet nodig)

*Tijden kunnen wat afwijken omdat het werken met dieren nooit exact te plannen valt, er kunnen altijd onverwachte dingen gebeuren.

 

Extra activiteiten

31 maart  t/m 5 april
Diverse Waddensafari's en Waddenexcuries waarbij je meevaart met de Happy Seal om zeehonden in het wild te gaan zien. Tijdens de safari's blijf je op de boot, bij een excursie hoort een zandbankwandeling. Voor actuele informatie over afvaarten online reserveren, klik hier >>

1 april  (1e Paasdag)
Tussen 11:00 en 16:00 uur: Leer echte zeemansknopen maken met Ton van Allemanseindje, je kunt gedurende de hele dag aanschuiven en meeknopen.

2 april (2e Paasdag)
Tussen 11:00 en 16:00 uur: Pasteltekenen met Annelies van atelier de Lindeborg, teken je eigen zeehond. Annelies tekent zelf mee, kom er gezellig bij zitten tussen 11:00-16:00 uur!

 

Kom en ontdek het zelf tijdens het Paasweekend! Koop nu hier online je tickets.