In het Paasweekend, van 20 t/m 22 april 2019, zijn er in Zeehondencentrum Pieterburen dagelijks allerlei leuke en leerzame activiteiten. Je stapt binnen in een zeehondenziekenhuis waar je het herstel van de zeehonden nauw kunt volgen. Dagelijks wordt er ook een presentatie bij de zeehondenverblijven gegeven en kun je meekijken tijdens het voeren!


Openingstijden tijdens de Paasdagen

Het Zeehondencentrum is elke dag geopend van 10:00 - 17:00 uur.


Dagelijks programma

10:30 uur: rondleiding met gids*
11:00 uur: presentatie bij de zeehonden
11:30 uur: rondleiding met gids*
14:00 uur: rondleiding met gids*
15:00 uur: presentatie bij de zeehonden
* Alle rondleidingen zijn 24 uur vooraf te reserveren via de activiteitenkalender (€3.50 p.p.)


Presentatie bij de zeehonden

Wil jij weten waarom de zeehonden in de opvang terecht zijn gekomen en in welke fases ze verblijven? Twee keer per dag staat een medewerker bij een zeehondenverblijf klaar om je meer te vertellen over de zeehonden die je daar ziet en hoe het opvangen van zeehonden werkt.

Rondleiding met gids
Neem een kijkje op plekken die normaal gesloten zijn voor publiek. Je komt dichterbij de zeehonden en ziet wat er allemaal bij het opvangen van zeehonden komt kijken. Zo gaat de rondleiding langs de viskeuken, operatiekamer en de intakeruimte.


Extra activiteiten

20 April en 21 april (1e Paasdag) Zeehonden vrijlaten bij zonsondergang (online te reserveren, klik hier >>)
In Lauwersoog vaart de boot uit om vervolgens met een kleine groep midden op de Waddenzee de herstelde zeehonden vrij te laten. Indien mogelijk gaan we van boord en stappen we uit op een zandplaat. Een hele bijzondere ervaring!

21 April Workshop Pasteltekenen
Kijk je graag naar zeehonden en ben je creatief? Dan is dit leuk om te doen tijdens je bezoek aan het Zeehondencentrum! Met soft pastel maak je onder deskundige begeleiding van een echte kunstenares een mooi schilderij van een zeehond. Voor alle leeftijden, €5,00 per persoon.

22 april Workshop Zeemansknopen
Hoeveel knopen zijn er eigenlijk? Waar wordt touw van gemaakt? Maken alleen mensen knopen of ook dieren? Waarvoor dienen al die knopen? Wie maakt knopen en met welk doel? Kom naar de knoopworkshop en je krijgt antwoord op al deze vragen. Leer zelf een aantal knopen leggen en maak je eigen sailors whisk (handveger), armband of allemanseindje! Voor alle leeftijden, deelname is gratis.

tickets