In het Pinksterweekend, 8 tot en met 10 juni, zijn er extra activiteiten in het grootste gespecialiseerde Zeehondenziekenhuis van Europa. Dagelijks zorgt een (internationaal) team van dierenartsen en zeehondenverzorgers voor zieke, gewonde of verzwakte zeehonden en jij kunt ze in het centrum aan het werk zien!

Op het terras van het Zomerpaviljoen heb je een uitkijk op de Waddenspeelplaats en is er een kleine kaart met verschillende hapjes en drankjes.

Openingstijden, ook op 1e en 2e Pinksterdag

Alle dagen geopend van 10:00 – 17:00 uur, ook op 1e en 2e Pinksterdag.

Dagelijks programma

10:30 uur: rondleiding met gids*
11:00 uur: presentatie bij de zeehonden**
14:00 uur: rondleiding met gids*
15:00 uur: presentatie bij de zeehonden**
* Alle rondleidingen zijn 24 uur vooraf te reserveren via de activiteitenkalender (€3.50 p.p.)
**Deze tijden zijn een indicatie, ze kunnen afwijken. Alle activiteiten worden vooraf omgeroepen in het bezoekerscentrum

Presentatie bij de zeehonden
Wil jij weten waarom de zeehonden in de opvang terecht zijn gekomen en in welke fases ze verblijven? Twee keer per dag staat een medewerker bij een zeehondenverblijf klaar om je meer te vertellen over de zeehonden die je daar ziet en hoe het opvangen van zeehonden werkt.

Rondleiding met gids
Neem een kijkje op plekken die normaal gesloten zijn voor publiek. Je komt dichterbij de zeehonden en ziet wat er allemaal bij het opvangen van zeehonden komt kijken. Zo gaat de rondleiding langs de viskeuken, operatiekamer en de intakeruimte.

Extra activiteiten

9 juni Beach Clean up Lauwersoog
Ga je mee (plastic) afval opruimen in de haven van Lauwersoog? Deelname is gratis.

9 & 10 juni Waddenexcursie met zandplaat wandeling
Ga mee op deze bijzondere vaartocht met wandeling op een drooggevallen zandplaat.

9 & 10 juni Workshop Zeemansknopen
Hoeveel knopen zijn er eigenlijk? Waar wordt touw van gemaakt? Maken alleen mensen knopen of ook dieren? Waarvoor dienen al die knopen? Wie maakt knopen en met welk doel? Kom naar de knoopworkshop en je krijgt antwoord op al deze vragen. Leer zelf een aantal knopen leggen en maak je eigen sailors whisk (handveger), armband of allemanseindje! Voor alle leeftijden, deelname is gratis.

10 juni Workshop Pasteltekenen
Kijk je graag naar zeehonden en ben je creatief? Dan is dit leuk om te doen tijdens je bezoek aan het Zeehondencentrum! Met soft pastel maak je onder deskundige begeleiding van een echte kunstenares een mooi schilderij van een zeehond. Voor alle leeftijden, €5,00 per persoon.