In een klein en intiem gezelschap varen we uit, de Waddenzee op. De tocht gaat langs geulen en zandplaten. Onderweg proberen we de bewoners van dit unieke gebied te ontmoeten. Vogels en natuurlijk zeehonden. De schipper zal ergens op het Wad voor anker gaan en samen beleven we de stilte van dit gebied en is de kans heel groot dat nieuwsgierige zeehonden bij de boot zullen opduiken uit het water. Dit is de ultieme manier van zeehonden spotten in hun eigen leefomgeving.

Er zijn, in verband met de getijden, twee verschillende excursies: met en zonder zandplaatwandeling. De excursie zonder zandplaatwandeling duurt ongeveer 2 uur en we gaan niet van boord tijdens de tocht. Bij de andere excursie zullen we aanmeren bij een zandplaat en daar een wandeling maken. Deze tocht duurt ongeveer 3 uur.

Neem een verrekijker en camera mee, want die zullen heel goed van pas komen! Laat je betoveren door een uniek gebied dat we met een kleine groep mensen gaan verkennen zonder de natuur te verstoren. Vaar met ons mee op de Wadstruner op deze natuur-educatieve tocht en houd rekening met natte voeten!

Geplande Waddenexcursies

We varen regelmatig uit. Wanneer er tochten gepland zijn, kun je deze vinden op onze activiteitenkalender en daar kun je ook direct een plaatsje aan boord bespreken.  

 

Kalender

Zeehonden vrijlaten

Zeehonden vrijlaten

Soms is het mogelijk om bij de vrijlating van zeehonden te zijn, een onvergetelijk moment. Wil je dit een keer meemaken? Lees dan snel verder

Lees meer...
Waddenexcursies

Waddenexcursies

Vaar met ons mee over Werelderfgoed Waddenzee, laat je betoveren door dit prachtige gebied en ontmoet haar voornaamste bewoner: de zeehond.

Lees meer...
Rondleidingen

Rondleidingen

Kijk eens achter de schermen, kom op plekken waar anders geen bezoekers komen en zie wat er allemaal bij de zorg voor de zeehonden komt kijken!

Lees meer...
Zeehonden verzorgen

Zeehonden verzorgen

Op speciale dagen en op speciale uren is er gelegenheid om een dagje mee te werken met de zeehondenverzorgers van het centrum.

Lees meer...
Wadlopen

Wadlopen

In samenwerking met Dijkstra's Wadlooptochten kun je een bezoek aan de zeehonden combineren met een prachtige tocht over het Wad.

Reserveer nu