De Grijze zeehondenpups hebben inmiddels hun witte vacht verloren, maar ze zijn nog volop aanwezig in de opvang en te zien (en te horen). Kom deze voorjaarsvakantie langs in Zeehondencentrum Pieterburen en ontdek allerlei leuke weetjes over Grijze zeehonden.

In de voorjaarsvakantie van 12 februari tot en met 4 maart 2018 organiseert Zeehondencentrum Pieterburen dagelijks allerlei leuke en leerzame activiteiten! Je kunt met een gids achter de schermen of schuif gezellig aan bij de wintervertellingen. Voor de kinderen zijn er speciale rondleidingen waarbij ze kunnen ontdekken wat zeehondenopvang nou precies is en wie niet bang voor beestjes is kan de parasietenshow bezoeken!

 

Openingstijden voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie van 12 februari t/m 4 maart 2018 is het Zeehondencentrum van maandag t/m zondag geopend tussen 10:00-17:00 uur.

 

Activiteiten voorjaarsvakantie

Rondleiding met gids
Neem een kijkje op plekken die normaal gesloten zijn voor publiek. Je komt dichterbij de zeehonden en ziet wat er allemaal bij het opvangen van zeehonden komt kijken. Zo gaat de rondleiding langs de viskeuken, operatiekamer en de intakeruimte.

Wintervertelling
Schuif gezellig aan bij een bijzondere vertelling. Met behulp van unieke filmbeelden wordt een boeiend verhaal verteld over Grijze zeehonden en witte pups. Dit verhaal is geschikt voor alle leeftijden en net zo leuk voor volwassenen als voor kinderen.

Kinderrondleiding
Omdat de normale rondleiding minder geschikt is voor de allerkleinste bezoekers hebben we speciaal voor hen een aangepaste rondleiding. Deze rondleiding is afgestemt voor kinderen tot en met 8 jaar. We nemen de kinderen mee achter de schermen tijdens een speciale kinderrondleiding. De kinderen krijgen een mondkapje en handschoenen en kruipen zo in de huid van een zeehondenverzorger, die als taak heeft een aangespoelde (knuffel)zeehond te onderzoeken in de intake-ruimte. De zeehond wordt gewogen, gemeten en er wordt een behandelplan opgesteld, waarna het dier naar de intensive care wordt overgebracht om aan te sterken.

Er kan natuurlijk een volwassen begeleider mee maar voor deze rondleiding geldt: kinderen gaan voor!

Parasietenshow 
Met de kinderen gaan we kijken naar hele kleine diertjes die in de zeehond leven: de parasieten. Wat is eigenlijk een parasiet, en waarom leeft deze in de zeehond? Via een echte microscoop kunnen we de parasieten van dichtbij bekijken. Welke parasieten kunnen we ontdekken? Waarom is het voor de onderzoeker zo belangrijk dat we meer leren over deze beestjes?

 

Voorjaarsvakantie dagprogramma

Van 10 t/m 23 februari

10.30 Rondleiding met gids (online te reserveren >>)
11.00 Wintervertelling (gratis, reserveren niet nodig)
11.30 Kinderrondleiding (kaartverkoop uitsluitend aan de balie)
13.30 Rondleiding met gids (kaartverkoop uitsluitend aan de balie)
13.30 Parasietenshow (gratis, reserveren niet nodig)
14.30 Wintervertelling (gratis, reserveren niet nodig)
15.00 Kinderrondleiding (online te reserveren >>)

Van 24 februari t/m 4 maart

10.30 uur: rondleiding met gids (online te reserveren, klik hier >>)
11.00 uur: wintervertelling
11.30 uur: rondleiding met gids (vooraf reserveren niet mogelijk, uitsluitend kaartverkoop aan de balie)
12.00 uur: kinderrondleiding (vooraf reserveren niet mogelijk, uitsluitend kaartverkoop aan de balie)
13.30 uur: parasietenshow
13.30 uur: rondleiding met gids (vooraf reserveren niet mogelijk, uitsluitend kaartverkoop aan de balie)
14.30 uur: kinderrondleiding (online te reserveren, klik hier >>)
15.00 uur: wintervertelling
15.30 uur: rondleiding met gids (online te reserveren, klik hier >>)

 

Extra activiteiten

9 februari: Waddensafari
Vaar mee met de Happy Seal. Tijdens deze 2 uur durende vaartocht bezoek je het leefgebied van de zeehond, Werelderfgoed de Waddenzee. De tocht gaat langs zandbanken en prachtige plekjes. Alles onder begeleiding van een ervaren Wad-schipper die elk plekje en elke bewoner van de Waddenzee kent. En natuurlijk ga je proberen de zeehonden in het wild te spotten. Reserveer nu je plekje aan boord >>

10 en 11 februari: Zeezoogdierendag
Zeehondencentrum Pieterburen werkt mee aan de Zeezoogdierdag 2018. Een deel van het programma zal plaatsvinden in Pieterburen en is alleen toegankelijk voor deelnemers die zich vooraf hebben ingeschreven. Lees meer >>

 

Kom en ontdek het zelf deze voorjaarsvakantie! Koop nu hier online je tickets.