In de voorjaarsvakantie van 16 februari tot en met 10 maart zijn er in het Zeehondencentrum allerlei leuke en leerzame activiteiten. Je stapt binnen in een zeehondenziekenhuis waar je het herstel van de zeehonden nauw kunt volgen. Naast Gewone zeehonden kun je ook op bezoek bij Jolly, de eerste Grijze zeehondenpup die begin deze winter werd opgevangen. Lees hier het hele verhaal van Jolly. Het gaat erg goed met haar en dagelijks worden er presentaties bij haar verblijf gegeven zodat je meer kunt leren hoe het opvangen van zeehonden werkt. Daarnaast kun je ook met een gids achter de schermen en kun je wat dichter bij de zeehonden bassins komen.

entreekaartjes

 

Activiteiten voorjaarsvakantie

Presentatie bij de zeehonden
Wil jij weten waarom de zeehonden in de opvang terecht zijn gekomen en in welke fases ze verblijven? Twee keer per dag staat een medewerker bij een zeehondenverblijf klaar om je meer te vertellen over de zeehonden die je daar ziet en hoe het opvangen van zeehonden werkt.

Rondleiding met gids
Neem een kijkje op plekken die normaal gesloten zijn voor publiek. Je komt dichterbij de zeehonden en ziet wat er allemaal bij het opvangen van zeehonden komt kijken. Zo gaat de rondleiding langs de viskeuken, operatiekamer en de intakeruimte.

 

Voorjaarsvakantie dagprogramma

10:30 uur: rondleiding met gids (online reserveren, klik hier >>)
11:00 uur: presentatie bij de zeehonden
11:30 uur: rondleiding met gids (online reserveren, klik hier >>)
14:00 uur: rondleiding met gids (online reserveren, klik hier >>)
15:00 uur: presentatie bij de zeehonden

 

Extra activiteiten

20 februari, 27 februari en 6 maart: Workshop Pasteltekenen
Kijk je graag naar zeehonden en ben je creatief? Dan is dit leuk om te doen tijdens je bezoek aan het Zeehondencentrum! Met soft pastel maak je onder deskundige begeleiding van een echte kunstenares een mooi schilderij van een zeehond. Voor alle leeftijden, €5,00 per persoon.

24 februari, 28 februari en 5 maart: Workshop Zeemansknopen
Hoeveel knopen zijn er eigenlijk? Waar wordt touw van gemaakt? Maken alleen mensen knopen of ook dieren? Waarvoor dienen al die knopen? Wie maakt knopen en met welk doel? Kom naar de knoopworkshop en je krijgt antwoord op al deze vragen. Leer zelf een aantal knopen leggen en maak je eigen sailors whisk (handveger), armband of allemanseindje! Voor alle leeftijden, deelname is gratis.

28 februari en 7 maart: Waddensafari
Tijdens deze 2 uur durende vaartocht bezoek je het leefgebied van de zeehond, Werelderfgoed de Waddenzee. De tocht gaat langs zandbanken en prachtige plekjes. Alles onder begeleiding van een ervaren Wad-schipper die elk plekje en elke bewoner van de Waddenzee kent. En natuurlijk ga je proberen de zeehonden in het wild te spotten. Reserveer nu je plekje aan boord >>

2 maart: Rif Clean up expeditie
Ga mee op expeditie naar Het Rif, een zandplaat tussen Ameland en Schiermonnikoog. Na een uur varen stappen we op de zandplaat en ruimen we met elkaar (plastic) afval op uit dit prachtig stuk natuurgebied. Het is een tocht voor bikkels en niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.

Kom en ontdek het zelf deze voorjaarsvakantie! Koop nu hier online je tickets.