In augustus kun je de Wad'nTruck van Zeehondencentrum Pieterburen vinden bij de hoofdingang van Ikea in Groningen.

Duik onder in de virtual reality experience waarin je gaat zwemmen met zeehonden of ontdek hoeveel jij weet van plastic. Wil je daarna ook nog de zeehonden in Pieterburen bezoeken? Dan heeft het caravanteam ook nog een klein voordeeltje voor je als je naar Pieterburen gaat!

De Wad'nTruck staat op de parkeerplaats van Ikea Groningen van 1 t/m 25 augustus en is open voor publiek op dinsdagen, woensdagen, vrijdagen en zaterdagen van 13:00-17:00 uur. M.u.v. 17 en 18 augustus, dan blijft de caravan helaas gesloten.

 

WEDSTRIJD!

We geven twee kaartjes weg voor een zeehonden vrijlating op maandag 27 augustus a.s. en die kun jij winnen! Maar daar moet je wel wat voor doen!

  • Bezoek onze caravan op de parkeerplaats van Ikea Groningen en maak een selfie in of bij de caravan
  • Laat met je gezichtsuitdrukking zien hoe graag je deze twee tickets wilt winnen
  • Post je foto op Instagram en tag het Zeehondencentrum

De zeehondenverzorgers kiezen hun favoriet en dan mag jij misschien wel met ze mee! De caravan staat t/m 25 augustus nog bij Ikea Groningen. Je kunt er tijdens openingstijden van Ikea naar toe maar we vinden het natuurlijk het leukst als je komt wanneer de caravan ook open is voor publiek.

Zwemmen met zeehonden

Zwemmen met zeehonden

In de virtual reality experience ga je zwemmen met zeehonden. Ga kopje onder en kijk goed want ze zijn overal! Vergeet ook niet onder je te kijken. Deze VR is mogelijk gemaakt door de Dolphin Swim Club en Viemr.

Mobiel laboratorium

Mobiel laboratorium

Kijk als een echte wetenschapper mee bij een onderzoek naar plastic in de magen van zeedieren. Er is een groot onderzoeksproject geweest en in de Wad'nTruck kun je naar de uitkomsten daarvan kijken.

Interactieve quiz

Interactieve quiz

Als je alles hebt gezien dan kun je de interactieve plastic quiz doen om te ontdekken wat je nou precies weet over plastic in de zee en wat je zelf kunt doen. Plaats jezelf voor de knop, kijk naar het scherm..... go!