Tijdens de zomervakantie van 7 juli t/m 2 september organiseert Zeehondencentrum Pieterburen dagelijks allerlei leuke en leerzame activiteiten! Je kunt met een gids achter de schermen of schuif gezellig aan bij de interactieve voorstelling in de cinema. Voor de kinderen zijn er speciale shows waarbij ze kunnen ontdekken wat een zeehondenverzorger nou precies doet en natuurlijk kun je meekijken met het voeren van de dieren.

Openingstijden tijdens de zomervakantie

Tijdens de zomervakantie van 7 juli t/m 2 september is het Zeehondencentrum van maandag t/m zondag geopend tussen 10:00-17:00 uur. Koop je kaartje online met korting!

entreekaartjes


Activiteiten ZOMERVAKANTIE

Rondleiding met gids
Neem een kijkje op plekken die normaal gesloten zijn voor publiek. Je komt dichterbij de zeehonden en ziet wat er allemaal bij het opvangen van zeehonden komt kijken. Zo gaat de rondleiding langs de viskeuken, operatiekamer en de intakeruimte.

LET OP! Rondleidingen kunnen tot 24 uur vooraf gereserveerd worden, daarna alleen nog kaartverkoop aan de balie.

Interactieve voorstelling
Schuif gezellig aan bij een bijzondere interactieve filmquiz over Gewone zeehonden. Wat weet jij al van deze zeehonden en leer nog veel meer over ze! Deze activiteit is geschikt voor alle leeftijden en net zo leuk voor volwassenen als voor kinderen.

Zo werkt een zeehondenverzorger
Omdat de normale rondleiding minder geschikt is voor de allerkleinste bezoekers is er speciaal voor hen deze speciale activiteit. Deze presentatie is afgestemd op kinderen tot en met 8 jaar. Ze kruipen in de huid van een zeehondenverzorger en leren spelenderwijs wat een zeehondenverzorger nou precies doet.

Zeehonden voeren
De zeehonden worden meerdere keren per dag gevoerd. In de middag kunnen bezoekers hierbij meekijken terwijl een medewerker van het Zeehondencentrum uitleg geeft.

Bottenshow
‘Ah, wat lief! Mag ik ‘m aaien?’ is een veelgestelde vraag. Als zeehonden je aankijken met hun grote ogen lijken ze zo schattig! Maar wist je dat zeehonden Nederlands’ grootste roofdieren zijn? Een medewerker van het Zeehondencentrum vertelt over de zeehond als roofdier aan de hand van een 2,80 meter lang zeehondenskelet. Hierbij krijg je de kans om de scherpe tanden van een zeehond van dichtbij te zien en zelfs aan te raken! Wil jij wel eens aan de scherpe tanden van een zeehond te voelen en ben je niet bang van skeletten? Kom dan naar de bottenshow als je durft...

 

dagprogramma ZOMERVAKANTIE

7 juli t/m 2 september 2018

10.30 Rondleiding met gids (online te reserveren, klik hier >>)
11.30 Zo werkt een zeehondenverzorger (gratis activiteit, reserveren niet nodig)
12.00 Rondleiding met gids in Duits of Engels* (online te reserveren, klik hier >>)
13.30 Interactieve voorstelling cinema met quiz (gratis activiteit, reserveren niet nodig)
14.00 Rondleiding met gids (online te reserveren, klik hier >>)
15:00 Bottenshow (gratis activiteit, reserveren niet nodig)
Tussen 14.00-16.00 Voederpresentatie** (gratis activiteit, reserveren niet nodig)
15.30 Rondleiding met gids (online te reserveren, klik hier >>)

* Varieert per dag, afhankelijk van de deelnemers **Tijden kunnen wat afwijken omdat het werken met dieren nooit exact te plannen valt, er kunnen altijd onverwachte dingen gebeuren.