In de Zomervakantie, van 6 juli t/m 1 september 2019, zijn er dagelijks extra activiteiten in het Zeehondencentrum. Je bezoekt natuurlijk in de eerste plaats het grootste gespecialiseerde Zeehondenziekenhuis van Europa waar je o.a. een uniek kijkje achter de schermen kunt nemen tijdens de rondleidingen. Dan zie je hoe een (internationaal) team van dierenartsen en zeehondenverzorgers dagelijks voor zieke, gewonde of verzwakte zeehonden en jij kunt ze aan het werk zien!

 

hashtag nl

In het Zeehondencentrum kom je dichterbij de zeehonden dan waar dan ook. Kijk mee door de raampjes van de quarantaine of zie ze onder water zwemmen. Je ziet hoe ze gevoerd worden of hoe ze lekker buiten in het zonnetje liggen te rusten. De ultieme beleving is natuurlijk om mee te gaan op één van de vaartochten op de Waddenzee; hun natuurlijke leefomgeving met de UNESCO werelderfgoedstatus! Dan kun je ze in het wild zien of erbij zijn als herstelde zeehonden weer worden vrijgelaten.

De dieren in het Zeehondencentrum zijn wilde dieren en geen enkel dier blijft permanent in opvang, alle dieren worden weer vrijgelaten. Daardoor is geen bezoek hetzelfde. Het aantal dieren kan per week wisselen.

Het Zeehondencentrum is dagelijks geopend van 10:00 - 17:00 uur.


Waddentuin, Waddenspeelplaats en Zomerpaviljoen

Op het buitenterrein vind je de Waddentuin, de Waddenspeelplaats en een Zomerpaviljoen waar je heerlijk kunt neervallen op één van de loungebanken om iets te drinken of te eten. Ook Zoe de Ponie is daar te zien. Het 5 meter hoge kunstwerk gemaakt door Maria Koijck als statement tegen zinloos plastic geweld en als eerbetoon aan de vrijwilligers die zo hard hebben gewerkt om de stranden weer schoon te maken na de ramp met MSC Zoe.

 

Dagelijks programma

Er zijn dagelijks rondleidingen achter de schermen en presentaties bij de zeehonden waarbij er vragen gesteld kan worden aan een medewerker of dierverzorger.
11:00 uur: rondleiding met gids*
11:00 uur: presentatie bij de zeehonden**
13:00 uur: rondleiding met gids*
15:00 uur: rondleiding met gids**
15:00 uur: presentatie bij de zeehonden**
* €3,50 p.p. reserveren via de activiteitenkalender of aan de balie van het Zeehondencentrum


Alle activiteiten

Op de activiteitenkalender vind je een overzicht van wat er van dag tot dag te doen is en kun je meteen tickets reserveren. Gedurende de hele vakantie kun je op verschillende momenten deelnemen aan deze activiteiten:

Rondleiding met gids
Neem een kijkje op plekken die normaal gesloten zijn voor publiek. Je komt dichterbij de zeehonden en ziet wat er allemaal bij het opvangen van zeehonden komt kijken. Zo gaat de rondleiding langs de viskeuken, operatiekamer en de intakeruimte.

Workshop Zeemansknopen
Hoeveel knopen zijn er eigenlijk? Waar wordt touw van gemaakt? Leer zelf een aantal knopen leggen en maak je eigen allemanseindje! Voor alle leeftijden, deelname is gratis.

Workshop Pastel tekenen
Kijk je graag naar zeehonden en ben je creatief? Met soft pastel maak je onder deskundige begeleiding van een echte kunstenares een mooi schilderij van een zeehond. Voor alle leeftijden, €5,00 per persoon.

Kwelderrit
Bekijk een film over het Waddengebied in het Bezoekerscentrum Waddenkust van stichting Het Groninger Landschap en ga na afloop mee in de huifkar langs dijken en kwelders.

Zeehondensafari
Een vaartocht over de Waddenzee waarbij je zeehonden en andere dieren kunt spotten. Tickets zijn online verkrijgbaar of bij de balie in het Zeehondencentrum.

Waddenexcursie met Zandplaat wandeling
Wandeling Ga mee op deze bijzondere vaartocht met wandeling op een drooggevallen zandplaat. Tickets zijn online verkrijgbaar of bij de balie in het Zeehondencentrum.

Midzomernacht Waddentocht
Unieke vaartocht op de Waddenzee waarbij je de stilte van het Wad gaat beleven.

Beach Cleanups
Kom je helpen opruimen van (plastic) afval langs de Groninger kust? Voor alle leeftijden, deelname is gratis. 

 

Houd rekening met extra reistijd in de zomervakantie!

wegwerkzaamhedenDe N361 tussen Groningen en Lauwersoog is een gebruikelijke route voor automobilisten vanuit Groningen om naar het Zeenhondencentrum in Pieterburen te rijden. Deze zomervakantie - van 15 juli tot en met 23 augustus - is een deel van deze weg gestremd tussen Groningen en Sauwerd.

Vanuit Groningen is het begin van de Provincialeweg tot de Munnikeweg in Adorp volledig gestremd voor doorgaand verkeer in beide richtingen. Het verkeer wordt omgeleid vanuit Groningen via de N355. Autoverkeer gaat dan binnendoor via Aduard, Roodehaan en Mensingeweer richting Pieterburen. Als deze route wordt gevolgd, betekent dit een extra reistijd van circa 12 minuten vanuit Groningen.

 

 

Seal you soon!

Het Zeehondencentrum ontvangt geen subsidie en is afhankelijk van donateurs, giften en entreegelden. Met jouw bezoek draag jij bij aan de verzorging van de zeehonden in het Zeehondencentrum! Koop je entreekaartje voor het Zeehondencentrum online met korting of gewoon aan de balie. Of word donateur en je hebt altijd gratis toegang!

entreekaartjes