meekijken met de verzorgers

De verzorgers van de zeehonden maken altijd bijzondere dingen mee tijdens hun werk. Soms vertederend, soms grappig en soms ook verdrietig. Deze verhalen delen ze graag met iedereen die meer over hun werk wil weten en nu ook online. Want een aantal verzorgers maken prachtige foto's en schrijven de leukste verhalen. In hun blogs kijkt de bezoeker even mee over hun schouder en krijgt de kans een moment uit het dagelijks werk van een zeehondenverzorger mee te maken.

 

Doortje: "...De afgelopen acht weken zijn voorbij gevlogen. Dit zal alweer mijn laatste blog zijn. Wat zal ik in die laatste vertellen? Over het temperatuur opnemen van de zeehonden in quarantaine? Over de pick-up van een zeehond? Nee, eigenlijk wil ik schrijven over dat wat jullie misschien het minst verwachten...

Doortje: Om half zeven uur ’s ochtends gaat mijn wekker al af voor het schoonmaken en voeren van de zeehondenverblijven. Nog half slapend eet ik mijn ontbijt en geniet ik van het begin van een prachtige zonsopkomst.

Doortje: Op zaterdag 6 oktober 2018 hebben we Wotan, Amir en Seabert kunnen vrijlaten vanaf het strand van Lauwersoog, in de vroege ochtend staan we klaar om de zeehonden terug naar 'huis' te brengen.

Liselotte: Ze zijn vaak heel klein als ze worden binnengebracht, onze longwormpatiëntjes. Mager, uitgeput en onder de indruk van de reis naar het Zeehondencentrum. Maar dat duurt vaak maar even..

Liselotte: Het water is altijd blauwer aan de andere kant van de schutting….. zoiets moet er in het kopje van zeehond Elisabeth rond gaan. In het begin dachten we steeds dat ze probeerde te ontsnappen maar dat is niet zo. Elisabeth gluurt gewoon graag bij de buren.