meekijken met de verzorgers

De verzorgers van de zeehonden maken altijd bijzondere dingen mee tijdens hun werk. Soms vertederend, soms grappig en soms ook verdrietig. Deze verhalen delen ze graag met iedereen die meer over hun werk wil weten en nu ook online. Want een aantal verzorgers maken prachtige foto's en schrijven de leukste verhalen. In hun blogs kijkt de bezoeker even mee over hun schouder en krijgt de kans een moment uit het dagelijks werk van een zeehondenverzorger mee te maken.

 

Liselotte: Ze zijn vaak heel klein als ze worden binnengebracht, onze longwormpatiëntjes. Mager, uitgeput en onder de indruk van de reis naar het Zeehondencentrum. Maar dat duurt vaak maar even..

Liselotte: Het water is altijd blauwer aan de andere kant van de schutting….. zoiets moet er in het kopje van zeehond Elisabeth rond gaan. In het begin dachten we steeds dat ze probeerde te ontsnappen maar dat is niet zo. Elisabeth gluurt gewoon graag bij de buren.

Liselotte: Dat zeehonden mooie dieren zijn weten we allemaal en dat ze hard kunnen bijten weten de meesten ook wel (hoop ik)! Maar dat deze dieren heel verschillende karakters en gewoontes hebben beseft niet iedereen. Wanneer je met zeehonden werkt kom je daar al heel snel achter en dat is soms erg leuk om te zien!

Liselotte: Winter weer… Lekker schaatsen of door de sneeuw wandelen en dan een kop warme snert. Zelf houd ik erg van de winter, vooral als ik vrij ben dan. Winter in de zeehondenzorg betekent kou lijden, bevroren kranen, zout strooien, alles dubbel checken en veel geklaag.

Alle Seals Blogs