Iris: Als je denkt aan het verminderen van je plasticverbruik, is je scheerroutine misschien niet het eerste dat je te binnen schiet! Maar het gedachteloos kopen van wegwerpscheermesjes brengt wel allemaal onnodig plastic de wereld in, als je erover nadenkt.

In de trend van minimaliseren en plasticvrij leven, heb ik daarom een jaar geleden besloten over te stappen op een safety razor (of een krabbertje in het Nederlands). Daarnaast kies ik nu voor een natuurlijke scheerolie die komt in een glazen verpakking. Ik beloof dat je niet meer anders wilt, als je duurzaam scheren eenmaal een kans hebt gegeven!


Scheren met een krabbertje

Scheren met een krabbertje is een tikkeltje ouderwets, maar in mijn optiek een veel betere keuze dan wegwerpscheermesjes (bedenk maar eens hoeveel wegwerpscheermesjes je in een jaar kunt besparen!) Niet in de laatste plaats omdat je met een krabbertje veel minder last hebt van huidirritatie. Een krabbertje is gemaakt van roestvrij staal en als je de mesjes netjes afdroogt na het scheren, ontzettend duurzaam. En hoe luxe staat zo’n krabbertje in je badkamer?

Toegegeven, je moet wel even wennen aan het gebruik van een krabbertje. Zeker in het begin kost het wat oefening en wat tijd. Om je niet te snijden moet je er wel namelijk even de tijd voor nemen en voorzichtig te werk gaan, zeker in het begin. Dat zie ik zelf als een training in mindfulness. En het resultaat mag er zijn: na het scheren is mijn huid glad en vrij van irritaties. Ik scheer zelfs mijn oksels en bikinilijn met mijn krabbertje, zonder problemen.


Enkele tips voor het scheren met een krabbertje

  • Scheer het liefste na het douchen (dan is de huid zachter)
  • Neem de tijd
  • Oefen geen druk uit: laat het mesje het werk doen
  • Het mesje beweegt niet met de contouren van je huid mee, dus scheer met kleine halen
  • Spoel het mesje tussendoor af onder de (warme) kraan
  • Gebruik altijd een scheer crème, zeep of olie om het scheren gemakkelijker en comfortabeler te maken
  • Draai na gebruik het mesje los en droog het af voor je het opbergt, om de levensduur van de mesjes aanzienlijk te verlengen

Je kunt een krabbertje onder andere aanschaffen bij Marloes van Visagist op de fiets of bij Priscilla van Enjoy Your divine Nature. Je kunt ook kiezen voor een vintage modelletje. Deze metalen scheermessen gaan namelijk heel lang mee. De scheerolie die ik gebruik is de Razoli scheerolie van het merk Amanvida. Gebruik je liever scheerzeep of creme? De Lush heeft ook fijne producten voor het scheren!

scheren1


En, durf jij het aan om je wegwerpscheermesje in te ruilen voor een krabbertje?

 

IRIS

scheren iris

Iris is een 25-jarige blogster die zich richt op jonge vrouwen die, net als Iris zelf, van de zee houden, van reizen en vooral van een natuurlijke levensstijl. Ze houdt van ontdekken en deelt dit via haar eigen website The Sea is my Cup of Tea