Sara: Tandenborstels, de flacons voor de shampoo, tubes met doucheschuim. In de badkamer is vaak veel plastic aanwezig. Soms zit er zelfs plastic in de producten. Het lijkt onmogelijk om ‘plasticvrij’ in te kopen als je in de supermarkt voor het schap met douchegel en shampoos staat. Alles zit verpakt in plastic. Maar gelukkig zijn er ook plasticvrije alternatieven!


Een zeepblok en een shampoobar

Door je te wassen met een zeepblok en een shampoobar kan je het gebruik van plastic in de badkamer verminderen! Als je je eigen bakje meeneemt kan je de zeep en de shampoobars bij de Lush zelfs helemaal verpakkingsvrij kopen. Op andere plekken wordt zeep in papier verkocht, zoals Dr. Bronner’s zeep uit de giftshop van Pieterburen.


Gebruik shampoobar

Net als bij normale shampoo maak je eerst je haren lekker nat. Vervolgens kan je de shampoobar over je haar wrijven waardoor er een klein beetje schuim ontstaat. Het is waarschijnlijk niet zoveel als je gewend bent van de vloeibare shampoo maar het werkt wel! Een andere manier, die ik zelf makkelijker vind, is eerst met de shampoobar over de binnenkant van je hand wrijven (voelt een beetje ruw aan maar is niet vervelend ofzo). Ook bij deze manier ontstaat er maar een klein beetje schuim, maar het werkt! Zelf heb ik vrij lang haar, dus ik maak meestal twee keer zo’n schuimlaagje in mijn hand. Met het schuim al in je haar of nog op je hand masseer je je haar, net zoals je met vloeibare zeep zou doen. Daarna is het een kwestie van uitspoelen. Simpel toch?!


Zeep bewaren

Bij mij thuis liggen de shampoobar en mijn zeepblok in een schaaltje in de badkamer. En als ik een weekendje weg ga dan gaan ze met mij mee in twee kleine trommeltjes. Zorg ervoor dat je de zeep niet in een plasje water bewaart, dan kan deze langzaam oplossen. Dat zou jammer zijn.

Producten met plastic


Ik raad jullie zeker het gebruik van een shampoobar en een zeepblok aan. En laten we met elkaar proberen de producten waar plastic in is verwerkt niet meer te gebruiken!!

 

Sara

Saar blogster Groen met Saar

Saar is blogster op Groen met Saar. Haar passie is 'groen leven'. Elke dag leert ze over duurzaam leven. Haar blog is voor inspiratie om groen te denken en te doen. In huis, in de tuin en daar buiten.