Eline: Onlangs deelde ik een filmpje van de BBC op mijn Facebookpagina wat als heel verassend en schokkend werd ervaren door mijn lezers. Het ging over hoe theezakjes werden gemaakt. Ik wist zelf dat sommige piramidevormige zakjes van nylon –een soort plastic— wordt gemaakt, maar niet dat de theezakjes die als papier aanvoelen ook plastic bevatten!


Dit betekent dat je een theezakje dus niet in de compostbak of bij het GFT kan gooien, omdat de plastic vezels dan in het milieu terecht komen. Als jullie net zo geschokt zijn als ik, zijn hier een paar ouderwetse tips om de plastic theezakjes te vermijden!

  1. Gebruik een thee ei voor losse thee
    theeeiHet is een hele voordehand liggende oplossing, dus ik hoef er vast niet veel over te zeggen, maar wist je dat losse thee vaak veel lekkerder smaakt en minder bitter is?

  2. Gebruik een thee pot met filter
    theepotWanneer je een grote theepot zet, bespaar je niet alleen plastic, maar ook elektriciteit of gas! Het kost meer energie om steeds weer water te koken voor een kopje thee dan wanneer je in een keer een grote pot zet. Ikea doet tegenwoordig veel met duurzaamheid, en ik ben fan van deze theepot!

  3. Maak losse thee leuker met een Mana-Tea!
    zeekoeDit thee-ei in de vorm van een zeekoe maakt theedrinken nόg gezelliger! Hij is gemaakt van silicoon en is daarom veilig te gebruiken in warme dranken. Hij is in de meeste cadeauwinkels te verkrijgen en binnenkort ook in het Zeehondencentrum in Pieterburen!

Zijn jullie van plan om te switchen naar losse thee nu je dit weet? Laat een berichtje voor ons achter! De volgende tip wordt gegeven door Iris van The Sea is My Cup of Tea. Tot dan!

 

Eline

elinepostmaDit is Eline van Sunshine Sister. Ze werkt bij het Zeehondencentrum in het educatieteam en is zeer bevlogen met het vergroten van het bewustzijn van haar generatie over het behouden van gezonde oceanen. Ze gelooft dat mensen alleen de dingen beschermen waarvan ze houden en alleen van dingen kunnen houden waar ze van afweten. Daarom houdt ze naast haar werk in Pieterburen een Facebookpagina en blog bij waarmee ze haar lezers hoopt te inspireren om duurzamer te leven.