Zin in een gezellig dagje uit?

Het Zeehondencentrum Pieterburen heeft speciaal voor groepen ouderen een geheel nieuw, gezellig en educatief Dagje Uit samengesteld. In samenwerking met DoeZoo te Leens bieden we een combinatie dagtocht aan waarin dieren en hun natuurlijke leefomgeving centraal staan.

Het dagprogramma ziet er als volgt uit:

  • Ontvangst met koffie/thee en koek in Zeehondencentrum Pieterburen
  • Bezoek en rondleiding achter de schermen in het Zeehondencentrum
  • Broodlunch bij DoeZoo Leens
  • Bezoek en rondleiding DoeZoo
  • Einde dagprogramma

 

Toelichting op het programma

Een bezoek aan het Zeehondencentrum begint in de cinema. De groep wordt hartelijk ontvangen door een van de medewerkers. Onder het genot van een kopje koffie/thee met Groninger koek worden de bezoekers meegenomen op een filmtour langs de geschiedenis van de Zeehondenopvang.

Tijdens de rondleiding achter de schermen krijgen bezoekers een kijkje in de keuken van het Zeehondencentrum. Wat komt er allemaal bij de opvang van zieke en verweesde zeehonden kijken? Bezoekers worden langs de intake-ruimte, de quarantaines en de operatiekamer geleid. De rondleiding eindigt bij de buitenbaden waar gezonde zeehonden tevreden rondzwemmen en wachten om weer vrij gelaten te worden in hun Waddenzee.

Daarna vertrekt de groep naar DoeZoo Leens, waar een heerlijke broodmaaltijd wordt geserveerd in herberg de Wierde. Na de lunch zal directeur Ton van der Made de bezoekers welkom heten en meenemen op een informatieve tour langs dieren en planten in het centrum.

DoeZoo is een natuur- en dierenpark waar zintuigen een belangrijke rol spelen. Je kan hier niet alleen de dieren en planten zien, maar ook ruiken, horen, en tijdens de rondleiding zelfs aanraken. In de overdekte dierenhal van ruim 350m2 groot zie je vele insecten en andere kriebelbeestjes, maar ook aapjes, vogels, reptielen en amfibieën. In de kinderboerderij loop je tussen schapen, kippen en ander kleinvee door. Buiten vind je de papagaaien, uilen, neusberen, eekhoorns en nog veel meer.


Dit complete dagprogramma is te boeken voor € 22,50 per persoon.
* Tegen een meerprijs kunnen we ook het vervoer tijdens de dag organiseren


De volgorde van het programma kan in overleg aangepast worden. Heeft u specifieke wensen? Ook hier kunnen we rekening mee houden.


Het dagprogramma is te boeken vanaf 10 personen. Ook kleinere gezelschappen zijn uiteraard welkom, vraag naar de mogelijkheden.

 

Enkel een ochtend- of middagprogramma boeken? Dat kan!

Voor € 10,00 per persoon* heeft u toegang tot het Zeehondencentrum inclusief rondleiding en koffie/thee en koek.
* Tegen een meerprijs kunnen we ook het vervoer tijdens de dag organiseren

 

Beschikbaarheid & Reserveren

De arrangementen zijn niet te boeken tijdens vakantie en feestdagen omdat er dan veel andere activiteiten georganiseerd worden in het Zeehondencentrum. Reserveren mininmaal 14 dagen vooraf.

 

Praktische informatie

Beide centra zijn geschikt voor personen met een fysieke beperking, en zijn voor het grootste deel rolstoelvriendelijk.Omdat we uw groep graag zoveel mogelijk aandacht en ruimte willen geven, kan dit uitje niet geboekt worden tijdens weekenden en vakanties. De dagen die het meest geschikt zijn voor een bezoek zijn maandag, dinsdag en donderdag (andere dagen zijn in overleg mogelijk).


Meer informatie?

Meer weten over de mogelijkheden van dit uitje? Neem dan contact met ons op via: reserveringen@zeehondencentrum.nl of 0595-526526. U kunt hieronder ook uw gegevens achterlaten. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Zeehondencentrum Pieterburen om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven staat in de privacy verklaring. Ik ben bekend en akkoord met de inhoud van deze verklaring.
 

 

logo doezoo minlogoklein