Adopteer de eerste zeehondenpup

Met een adoptie draag je een belangrijk deel bij aan het herstelproces van de pup. Daarmee steun je ons werk. En dat is hard nodig. Met een adoptieabonnement steun jij als eerste de eerste pup van elk geboorteseizoen die wordt opgevangen in Zeehondencentrum Pieterburen. Help jij mee?

pup gewone zeehond op weegschaal

Eerste zeehondenpup van het seizoen

In de zomer en in de winter is het bij ons in de zeehondenopvang extra druk. Dat komt omdat dan de geboorteseizoenen van de twee zeehondensoorten in Nederland plaatsvinden. In de eerste drie à vier weken kan een zeehondenpup nog niet voor zichzelf zorgen. Als moeder en pup verstoord worden en elkaar kwijtraken, dan is de kans groot dat hij naar een zeehondenopvangcentrum wordt gebracht.

Adoptieabonnement

Met een adoptieabonnement een pup in onze opvang. In de zomer adopteer je de eerste gewone zeehondenpup  en in de winter adopteer je de eerste grijze zeehondenpup. Met deze adoptie steun je een belangrijk deel van het herstelproces van deze jonge dieren. En daarmee het werk van Zeehondencentrum Pieterburen.

Hoe het werkt

Zodra de eerste pup van het seizoen in het Zeehondencentrum wordt opgevangen, krijg je jouw adoptiepakket thuisgestuurd. We kunnen geen precieze datum geven wanneer je het pakket ontvangt, want het verschilt natuurlijk ieder jaar wanneer de eerste pup binnenkomt.

We schrijven tweemaal per jaar de kosten voor deze adopties van je bankrekening af. Dat doen we met een automatisch incasso. In het formulier dat je invult, geef je ons toestemming om dat te doen.

Inhoud adoptiepakket

  • Adoptiecertificaat met foto.
  • Informatie over de zeehond.
  • Foto’s van de vrijlating van de pup per e-mail.
  • Spaarpunt voor een vrijlating. Bij een volle spaarkaart (10 punten) mag je gratis mee!

Kontakt

Heb je vragen over het adoptieabonnement? Misschien beantwoorden we deze wel op onze pagina met häufig gestellte Fragen (FAQs). Zo niet, neem dan gerust contact met ons op tussen 09:00 en 17:00 uur via donatie@zeehondencentrum.nl of via 0595 – 526 526*.

 Let op: buiten 09:00 en 17:00 uur schakelt dit nummer door naar de dienstdoende Robbenwächter om meldingen over zeehonden in nood aan te nemen. 

Eine Robbe melden. Haben Sie eine in Not geratene Robbe gesehen? Rufen Sie 144 an (24 Stunden am Tag erreichbar) Weitere Informationen.