Vermächtniss

De mens heeft een enorme impact op de natuur. En daarmee het leefgebied van de zeehond. Willen we dat de generaties na ons ook kunnen genieten van dit bijzondere ecosysteem, dan moeten we daar zorg voor dragen. Voor zowel mens als dier. Want samen zijn we één natuur. Met een nalatenschap aan Zeehondencentrum Pieterburen draag je hieraan bij. 

Twee grijze zeehonden in het wild op Terschelling

Unterstützen Sie unsere mission

Een gezonde zeehond in een gezonde zee is het uitgangspunt waar we elke dag aan werken. Dit doen we door onderzoek te doen, toekomstige generaties op te leiden in onze campus en onze kennis te delen met andere opvangcentra en instituten.

  • C.J.A. van der Linde, Leiden

    “Zeehondencentrum Pieterburen heeft voor mijn gevoel een goede balans gevonden tussen dierenwelzijn en natuurbehoud. Een deel van mijn nalatenschap gaat naar dit sympathieke doel. Het is kleinschalig en overzichtelijk. Bovendien CBF gekeurd. Hierdoor weet ik dat mijn nalatenschap goed besteed wordt.” 

Kontakt

Heb je vragen of opmerkingen over jouw nalatenschap? Neem dan contact op met onze collega Miriam van Dijk. Zij helpt je graag verder.

Email: miriam.vandijk@zeehondencentrum.nl 
Telefoon: 0595 – 526 526 (bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur)

“In een persoonlijk gesprek kan ik alle wensen en vragen met je bespreken. Ook vertel ik daarbij wat jouw nalatenschap voor zeehonden en hun leefomgeving in Nederland kan betekenen.” 

Praktische Informationen

Wil je dat (een deel) van jouw nalatenschap de zeehonden helpt? In jouw testament kun je vaststellen dat Zeehondencentrum Pieterburen erfgenaam of één van de erfgenamen wordt. Hier betaal je geen erfbelasting over, omdat wij een goed doel zijn met een ANBI-status. Daardoor wordt jouw nalatenschap, net als met schenkingen, volledig ingezet voor het goede doel.

Eine Robbe melden. Haben Sie eine in Not geratene Robbe gesehen? Rufen Sie 144 an (24 Stunden am Tag erreichbar) Weitere Informationen.