Skip to main content

Eine portion fisch spenden

Diese Robben werden derzeit im Seehundzentrum betreut. Sie können ihnen helfen, indem Sie eine Portion Fisch spenden. Haben Sie gewusst, dass eine Robbe durchschnittlich 5 kg Fisch pro Tag frisst? Mithilfe Ihrer Spende können die Robben wieder Kraft schöpfen, um ins Wattenmeer zurückzukehren.

Seehund

Robusta

Aufnahmedatum: 30-06-2023
Fundort: Vlieland
Rettungsgrund: Verzwakt
Ontmoet Robusta! Deze pup van de gewone zeehond is op 30 juni bij ons opgevangen. Robusta is gevonden op Vlieland. Omdat ze niet actief was en er niet goed uitzag, is ze opgevangen in Pieterburen. Haar naam heeft Robusta te danken aan collega Luuk: “Robusta is een koffieboon soort en staat voor kracht. Een robustaboon is pittig en heeft een stevige weerstand, waardoor hij beter kan groeien op meerdere plekken ter wereld.”
Seehund

Slaatje

Aufnahmedatum: 23-06-2023
Fundort: Dollard
Rettungsgrund: Verwaist
Hallo Slaatje! Deze pup is 23 juni opgevangen in Pieterburen. Slaatje is gevonden in de Dollard. Slaatje is een dag in observatie geweest bij een zeehondenwachter. Het dier was na een dag afgevallen, wat betekent dat zijn moeder niet is langs geweest om te zogen. In zijn eentje zou Slaatje het niet redden en daarom is hij naar Pieterburen gebracht. Zijn naam heeft Slaatje te danken aan collega Carla! De pony van collega Emmy heet Áradis fra SolargrieSLA en Slaatje vond Carla een hele mooie afkorting. De pony heeft een andere afkorting gekregen, daarom heeft Carla een zeehond Slaatje genoemd. Steun jij Slaatje met zijn herstel?