Kwelderrit met huifkar

Van 14 augustus 14:00 tot 16:00
+31(0)595 526526 (9:00-17:00 uur)

Op twee minuten lopen van het Zeehondencentrum ligt het Bezoekerscentrum Waddenkust van stichting Het Groninger Landschap. Daar wordt u ontvangen en ziet u een film over het Waddengebied. Na afloop van de film neemt stapt u in de huifkar die haar passagiers meeneemt langs dijken en kwelders.

De eerste stop is bij ‘de kolk’. Hier brak de dijk door in 1717 en kolkte het water door de opening in de dijk. Daarna wordt er gestopt bij de kwelders, waar wordt verteld over het beheer (graasbeheer) van deze gebieden en het belang voor bescherming tegen de zee.

De laatste stop is bij de Klutenplas (een binnendijks zoutwater gebied) waar er over trekvogels en het belang van het Waddengebied voor deze vogels verteld wordt. Via Westernieland komt de huifkar weer terug in Pieterburen.

Het is een tocht waarin mensen de natuur, cultuur en geschiedenis van het Groningse Landschap ontdekken, dat vele verrassingen bevat die op het eerste oog niet altijd zichtbaar zijn! Deze tocht en film zijn in het Nederlands, de gids kan op verzoek ook uitleg in Duits of Engels geven.

Max. aantal passagiers: 20
Bij minder dan 6 passagiers wordt de tocht geannuleerd.
Reserveren kan alleen online. Voor kinderen onder 4 jaar hoeft niet gereserveerd te worden, zij kunnen gratis mee.

Meer informatie? Neem tijdens onze openingstijden telefonisch contact op of stuur een email naar reserveringen@zeehondencentrum.nl