Expeditie Rif met Zeehonden vrijlaten

Helaas.... alle tickets zijn verkocht, reserveren is niet meer mogelijk

Van 21 september 07:30 tot 12:00
+31 (0)595-526526 (9:00-17:00 uur)

In alle vroegte vaart de Happy Seal uit voor een bijzondere expeditie! Op het Rif, een zandbank tussen Ameland en Schiermonnikoog, ligt nog steeds heel veel afval dat afkomstig is van de MSC Zoe. Met een team van maximaal 30 vrijwilligers vaar je om 7:30 vanuit de haven van Lauwersoog naar het Rif waar je behalve zult opruimen, ook zeehonden gaat vrijlaten!

Met een klein groepje mensen vaar je, met de zeehonden, naar het Rif. Onder begeleiding van medewerkers van het Zeehondencentrum klim je daar van boord en loop je de zandbank op. Daar zullen eerst de dieren worden vrijgelaten. Gewoonlijk blijven de dieren nog even op de zandplaat rondhangen en is er alle tijd om foto's te maken. Omdat er maar een klein aantal plaatsen aan boord beschikbaar is, maak je het vrijlaten van heel dichtbij mee en ervaar je een onvergetelijk moment. Daarna gaan we lopen!

We lopen naar de plek waar veel afval, vooral van de MSC Zoe, ligt en zolang het tij het toelaat zullen we zoveel mogelijk verzamelen. Wanneer het weer vloed wordt, gaan we terug aan boord met het afval. Aan boord staat een lunch klaar die bestaat uit diverse belegde broodjes, sappen en fruit. In ongeveer een uur tijd varen we terug naar de haven van Lauwersoog.

Het arrangement in inclusief:

- Vaartocht vanuit Lauwersoog
- Bijwonen van de zeehonden vrijlating
- Lunch met belegde broodjes, sappen, koffie, thee en fruit
- Entree Zeehondencentrum Pieterburen
 

De vaartocht duurt ongeveer 4-5 uur. Neem werkhandschoenen, een verrekijker en camera mee, want die zullen heel goed van pas komen! Deze vaartocht is niet zo geschikt jonge kinderen en voor minder validen omdat er geen hulpmiddelen zoals een rollator of rolstoel mee aan boord kunnen. Meer informatie kun je vinden op je ticket. Voor alle deelnemers ligt na afloop een kleine verrassing klaar.

LET OP! Vermeld altijd je telefoonnummer bij reservering, bij extreme weersomstandigheden kan een tocht geannuleerd worden en zullen wij telefonisch contact opnemen.

Voor meer informatie bel +31 (0) 595 526 526 of stuur een email naar reserveringen@zeehondencentrum.nl