Lisa Rademaker

Nationaliteit: Nederlands
Werkt hier sinds: 2009
Werkt hier omdat: Ik studeerde Dier Management in Leeuwarden. Ik wilde graag iets met dieren doen, het allerliefst met paarden. Maar toen ik via vrienden hoorde dat er een vacature open stond bij het Zeehondencentrum, hoefde ik niet lang na te denken. Nu, jaren later, ben ik nog steeds zo blij dat ik heb gesolliciteerd. Zeehonden zijn prachtige dieren! 

 

 

Pam van Eekelen

 Nationaliteit: Nederlands
Werkt hier sinds: 2019
Werkt hier omdat: Ik hou al zolang ik me kan herinneren van dieren en de oceaan. Het beschermen ervan vind ik dan ook heel belangrijk en daarom wilde ik graag ergens werken waar ik hieraan bij kan dragen. Dat kan hier op veel verschillende manieren: niet alleen door het verzorgen van zeehonden, maar ook door bezoekers te informeren over de dieren en hun leefgebied!

 

 

Sanne Bakker

Nationaliteit: Nederlands
Werkt hier sinds: 2018
Werkt hier omdat: Ik heb altijd al met (of dichtbij) wilde dieren willen werken. Nu mag ik bezoekers meer vertellen én leren over zeehonden en dat terwijl ik in een fantastisch team werk!

 

 

Rene Bredenhoff

Nationaliteit: Nederlands
Werkt hier sinds: 2021
Werkt hier omdatIk was op zoek naar een organisatie waar ik mijn werk kon combineren met milieuzorg en –bewustzijn. Zeehondencentrum Pieterburen is daar natuurlijk de perfecte plek voor. De unieke locatie en de samenwerking tussen verschillende werkvelden is wat mij het meest aanspreekt. 

 

Ellen Bakker

Nationaliteit: Nederlands
Werkt hier sinds: 2019
Werkt hier omdat: Dit jaar ben ik begonnen bij het Zeehondencentrum voor Business Development. Na jaren van werk in een commerciële organisatie heb ik bewust gekozen voor een baan met meer impact, die bijdraagt aan een duurzame toekomst.

 

 

Floor Bierma

Nationaliteit: Nederlands
Werkt hier sinds: 2021
Werkt hier omdat: Werken voor de marketingafdeling van het Zeehondencentrum klonk als een droombaan en dat bleek ook zo te zijn! Ik ben als kind vaak in het Zeehondencentrum geweest en wilde altijd al bioloog worden. Dat laatste heb ik niet waar kunnen maken, en dat is maar goed ook, want ik ben waarschijnlijk veel beter in wat ik nu doe. Ik hou van het werken met veel gelijkgestemde mensen, terwijl onze afdelingen zo verschillend zijn. Alle collega's delen dezelfde passie en vertellen graag meer over hun werk. In sommige gevallen mag ik zelfs meehelpen! Elke dag is een leerzame dag. Daarna mag ik deze kennis (hopelijk op een leuke manier) met iedereen delen en anderen enthousiasmeren over het werk van het Zeehondencentrum. En natuurlijk vind ik het leuk om elke dag zeehonden te zien.

 

Sander van Dijk

Nationaliteit: Nederlands
Werkt hier sinds: 2013
Werkt hier omdatIk heb een fascinatie voor het zeeleven en geloof sterk dat we anders moeten gaan leven met onze natuurlijke omgeving. Ik heb daarom met allerlei soorten zeeleven gewerkt, van naaktslakken tot haaien, en heb ontdekt dat je met werken voor zeehonden kunt werken voor het welzijn van de zee.  

 

Renato Giamminelli2

Nationaliteit: Italiaans
Werkt hier sinds: 2018
Werkt hier omdat: Ik ben in 2018 begonnen als vrijwilliger bij het zeehondencentrum omdat ik graag wilde leren werken met dieren in de revalidatie, totdat ik de geweldige kans kreeg om een opleiding te gaan volgen om zeehondenverzorger te worden. Sinds 2022 ben ik vaste medewerker. De zee is op de een of andere manier altijd een deel van mijn leven geweest. Deel uitmaken van zo'n ongelooflijk team terwijl ik de zeehonden stap voor stap help bij hun revalidatie is gewoon geweldig en geeft veel voldoening. Het mooiste aan mijn werk is om onze patiënten naar huis te zien gaan, nadat ik ze door elke stap van hun herstelproces heb mogen helpen. 

 

 Lydia Hiemstra

Nationaliteit: Nederlands
Werkt hier sinds: 2020
Werkt hier omdat: Ik heb Diermanagement gestudeerd en na een jaar reizen ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe baan. Ik kwam de vacature voor het bezoekerscentrum tegen en was laaiend enthousiast. Ik wilde werken met gepassioneerde mensen en voor een bedrijf dat geeft om dieren en de omgeving. Het Zeehondencentrum is daarom dé perfect plek voor mij om te werken. Nu na 2 jaar ben ik de coördinator van het bezoekerscentrum en ik hou echt van mijn werk! Er zijn zoveel dingen die ik leuk vind. In de eerste plaats is het heel leuk om de zeehonden elke dag te zien, dat je ze kunt zien herstellen en dat we bezoekers over ze kunnen vertellen en ze bewust kunnen maken van wat ze kunnen doen om de Waddenzee te beschermen. Ik heb ook hele leuke, enthousiaste collega's die ook mijn vrienden zijn. Het is geweldig om deel uit te maken van dit team!

 

Liselotte Jansen

Nationaliteit: Nederlands
Werkt hier sinds: 2005
Werkt hier omdat: Al vanaf mijn 4e ben ik helemaal gek van zeehonden en wilde toen al met deze dieren gaan werken. Toen ik 19 jaar was, kreeg ik de mogelijkheid om hier mijn stage te doen en voelde ik me gelijk thuis. Ik wist dat dit was wat ik wilde doen, werken met wilde zeehonden. Soms komen dieren heel slecht binnen en is het de vraag of ze het gaan halen. Ze zien er slecht uit en hebben weinig energie. Maar dan komt er ineens een omkeer, je ziet weer leven in hun ogen, ze hebben weer vechtlust. Dat moment is het mooiste van mijn werk, het moment dat je ziet dat ze het gaan halen!

 

Jacobien_vanKlinken

Nationaliteit: Nederlands
Werkt hier sinds: 2020
Werkt hier omdat: De missie waar het Zeehondencentrum zich voor inzet gaat me aan het hart. Wij mensen delen een ecosysteem met de zeehond. Om hier zorg voor te dragen met zo'n bijzondere organisatie is een voorrecht. Op onze campus en field station wonen en werken vrijwilligers en onderzoekers uit de hele wereld. Geen dag is hier hetzelfde. Het is een bijzonder gevoel om omringt te zijn door mensen met die gezamenlijke passie.

 

 

 Ramela Kroon

Nationaliteit: Nederlands
Werkt hier sinds: 2022
Werkt hier omdatIk ben afgestudeerd als Kust- en Zeemanager en heb werkervaring in de horeca. Onder andere heb ik als scheepskok mogen werken. De oceanen en het leven die ze bevatten fascineren me. De oceanen zijn groots, mooi en bijzonder maar juist ook zo kwetsbaar. Graag zie en ervaar ik zoveel mogelijk van dit moois, maar wil ik daarbij bijdragen aan het behoud hier van. Met het werk bij het Zeehondencentrum kan ik zowel de zeehonden zien, kennis over op doen als deze kennis delen met de gasten.

 

Niek Kuizenga

Nationaliteit: Nederlands
Werkt hier sinds: 2012
Werkt hier omdatMijn familie is hier opgegroeid. Mede daarom voel ik me erg verbonden met de natuur en de mensen van de Noordkust en het Waddengebied. De constante ontwikkeling die nodig is om het Zeehondencentrum een gezonde toekomst te geven, dát is wat mij het meest aanspreekt in mijn werk. 

 

 

Margarita Mendez Arostegui

Nationaliteit: Spaans
Werkt hier sinds: 2011 (I started in 2011 as a volunteer, in 2012 I started working here)
Werkt hier omdat:  Ik koos het Zeehondencentrum als organisatie om mijn masterstage te doen in 2011. Ik werd verliefd op de gewone zeehonden, maar ook de sfeer in het centrum. Ik heb altijd al willen werken met wilde zeezoogdieren en het centrum biedt de perfecte combinatie van wilde dieren en team spirit. Ik hou van het elke dag werken met wilde dieren. Ik kan de zeehonden die in een verzwakte toestand aankomen, helpen zich te ontwikkelen tot gezonde dieren. Tijdens het onderzoeksveldwerk mag ik wilde zeehonden in een broedkolonie observeren en breng ik uren door met het verzamelen van informatie over hun gedrag.

   

Beatriz Rapado Tamarit

Nationaliteit: Spaans
Werkt hier sinds: 2011
Werkt hier omdat: Ik kwam 11 jaar geleden als vrijwilliger naar het centrum omdat het me de kans gaf om met wilde dieren te werken en mijn Engelse vaardigheden te verbeteren. Toen ik eenmaal had ervaren hoe het is om dagelijks met zeehonden te werken, werd ik verliefd op de plek, de dieren en de passie die al mijn collega's delen voor hun werk. Het mooiste is dat ik zowel in het ziekenhuis met de zeehonden kan werken als ze in het wild kan leren kennen dankzij het onderzoek dat ik doe in het Dollardgebied, een van de broedplaatsen van gewone zeehonden in Nederland.

 

 Marcel Siegers

Nationaliteit: Nederlands
Werkt hier sinds: 1995
Werkt hier omdat: In die tijd een werd rondleider/ gids gezocht voor 3 maanden. Het Zeehondencentrum zat in hun 25e jarige jubileum. Ze zochten een extra gids om speciale rondleidingen te doen. Ik werd aangenomen en ik vond het bedrijf zo interessant. Sindsdien ben ik nooit meer weggegaan. Uiteindelijk heb ik zowel in het bezoekerscentrum als in de zorg gewerkt (12 jaar zeehondenzorg en ook hoofd bezoekerscentrum). Wat me het meest aanspreekt is de diversiteit in het werk. In bijna 28 jaar ben ik van meerdere afdelingen hoofd geweest. Ik ben begonnen in het bezoekerscentrum en daar wilde ik snel leidinggevende worden. Ik vind het leuk om lijnen uit te zetten en dit zelf verder aan te pakken. Ook ben ik tweemaal hoofd van de zorg geweest. Ik ben nooit iemand geweest die bang was dat ik iets niet kon. Dit is een 'arme' organisatie en die het moet doen met de mensen die je vergaart. Je moet mensen hebben die iets willen, die altijd klaarstaan en alles willen doen.

 

Victoria Stoneman

Nationaliteit: Brits
Werkt hier sinds: 2009
Werkt hier omdat: Ik had me aangemeld als vrijwilliger, omdat ik op zoek was naar een ervaring waarbij ik dieren kon helpen terug te keren naar het wild in plaats van ze in gevangenschap te houden. Na mijn vrijwilligerswerk kreeg ik een baan aangeboden op de afdeling zeehondenverzorging. Ik begon hier te werken als verpleegkundige in opleiding in juni 2009. Tussen 2012-2013 ben ik voor 1 jaar weggegaan en heb daarna gesolliciteerd naar een andere functie, waar ik voor aangenomen ben en nu nog steeds werk: Hoofd Vrijwilligers. Dat je door iemand te onderwijzen en te coachen iemand kunt helpen om zo goed mogelijk vooruit te komen, welk niveau dat ook moge zijn. Dat vind ik ontzettend leuk aan mijn werk. Het is geweldig om iemand te zien groeien en trots te zien zijn op wat hij bereikt heeft, en ook om zichtbaar te genieten van zijn ervaring met de rest van de vrijwilligers. Als ik kijk naar zeehondenzorg: ik geniet ervan om elke patiënt die in het centrum komt, te helpen herstellen en vrij te laten. Of om te helpen snel te herkennen dat een patiënt in een ernstige toestand is waarbij alle mogelijke behandelingen worden geprobeerd, en in samenwerking met de dierenartsen de patiënt te helpen niet meer te lijden. Daar komt nog bij: werken binnen een internationaal divers team voor een ecologisch goed doel is echt fantastisch om te doen.

 

Emmy Venema

Nationaliteit: Nederlands
Werkt hier sinds: 2017
Werkt hier omdat: Ik had altijd al met dieren gewerkt, zowel huisdieren als wilde dieren, maar nog nooit met zeezoogdieren. Toen er een vacature hier beschikbaar was, heb ik meteen gesolliciteerd, omdat het mij geweldig leek om wilde dieren op te vangen en diezelfde dieren weer terug naar hun eigen leefomgeving te mogen brengen. Het is een ontzettend bijzondere baan die veel voldoening geeft, om dieren in nood te helpen én mensen te mogen leren over hoe zij met dieren en hun omgeving kunnen omgaan. 

 

Stella Villanueva

Nationaliteit: Frans
Werkt hier sinds: 2017 (1e jaar stagiar dierenarts, gevolgd door 3,5 jaar in dienst als dierenarts) 
Werkt hier omdat: Vanaf jongs af aan had ik al een grote interesse in zeezoogdieren en het behouden van de oceaan. Daarom wou ik als dierenarts hier komen om zeehonden te helpen en om meer kennis te krijgen over zeezoogdieren en geneeskunde. Het leukste aan mijn werk vind ik de veelzijdigheid en het combineren van geneeskunde met natuurbehoud. Dankzij het klinische gedeelte mag ik ook voor zeehonden zorgen. Dat zijn niet alleen een van mijn favoriete dieren, maar ze spelen ook een rol als bewakers van de gezondheid van de oceaan. Daarnaast kan ik door mee te werken aan onderzoek niet alleen mijn eigen kennis verbreden, maar ook bijdragen aan een gezondere planeet.  


Judith van der Wal

Nationaliteit: Nederlands
Werkt hier sinds: 2021
Werkt hier omdat: Ik ben verbonden aan het Zeehondencentrum via het Werelderfgoedcentrum Waddenzee. Ik wilde graag iets doen om bij te dragen aan de gezondheid van de wereld. Duurzaamheid en natuurbehoud is erg belangrijk voor me. En ik wilde graag werken voor een organisatie die dat ook belangrijk vindt. Ik houd van de diversiteit in het werk: naast marketing en communicatie doe ik ook de vormgeving. De mensen waarmee ik werk zijn geweldig. En natuurlijk de zeehonden ook! 

 

Arjen van Wijk

Nationaliteit: Nederlands
Werkt hier sinds: 2022
Werkt hier omdat: Ik ben gepensioneerd, maar wilde nog steeds iets doen. Dit leek een geschikte uitdaging, en dat was ook zo. Ik heb jaren in de horeca gewerkt. Wat ik hier het leukste vind? Alles! Maar vooral om mensen blij te maken!  

 

 Myrthe Zwik

Nationaliteit: Nederlands
Werkt hier sinds: 2018
Werkt hier omdat: Toen ik klaar was met mijn studie Toerisme wou ik graag gaan werken. Alleen had ik nog geen rijbewijs en moest ik alles op de fiets doen. Daardoor kwam ik in Pieterburen terecht. Ik kom hier uit de buurt, dus ik kwam hier vroeger vaak op bezoek. Toen ik drie jaar was mocht ik zelfs de zeehond vrijlaten die ik had gevonden! Het was een grijze zeehond met de naam Myrthe. Ik hou ervan om mensen in het bezoekerscentrum te vertellen over de zeehonden en waarom het werk dat we doen zo belangrijk is. En natuurlijk is het daarnaast ook bijzonder om met de zeehonden te werken. Toen het bezoekerscentrum de eerste keer dicht moest vanwege de coronamaatregelen, mocht ik meehelpen voor de zeehonden te zorgen en leerde ik nog veel meer. Daardoor ben ik nu ook een getrainde zeehondenverzorger en kan ik helpen wanneer dat nodig is. De variatie in het werk maakt iedere dag anders en dat is ontzettend leuk!  

 

VOLUNTEERS

Vivien Burmann

NationaliteitDuits
Vrijwilliger in: 2021 en 2022
Werkt hier omdat: Ik begon bij het Zeehondencentrum als vrijwilliger voor 3 maanden vanaf december 2021. Nadat ik mijn middelbare school had afgemaakt wou ik graag meer ervaring opdoen in marinebiologie. Dat wil ik ook graag gaan studeren. Er zijn zoveel "leukste dingen" aan dit werk. Ik weet in ieder geval zeker dat ik niet alleen heel veel heb geleerd, maar dat ik ook herinneringen en vriendschappen voor het leven heb gemaak. Het maakt deze plek magisch.

 

 

Nieuwe pup certificaat Karin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nationaliteit: Nederlands
Vrijwilliger in: al lange tijd kom ik met mijn moeder Diana mee naar het Zeehondencentrum.
Werkt hier omdat: ik vind zeehonden geweldige dieren en het erg leuk vindt om samen met mijn moeder bezig te zijn in het Zeehondencentrum.

 

Panka Cser

NationaliteitHongaars
Vrijwilliger in: 2021 en 2022
Werkt hier omdat: Ik kwam hier om vrijwilligerswerk te doen en te werken en leren over zeehonden. Het beste aan dit werk is dat iedere dag anders is met deze prachtige zeedieren. Ieder dier lijkt zijn eigen karakter te hebben en ik weet nooit wat de dag zal brengen. Het is spannend en uitdagend tegelijkertijd. Ik kwam hier voor het eerst in februari 2021, en in januari 2022 kwam ik terug om de zeehondenverzorger training te doen. Deze zomer ben ik terug om mee te helpen in de zeehondenzorg en bij het Dollardonderzoek.  

 

Sára Feher

NationaliteitHongaars
Vrijwilliger in: 2021 en 2022
Werkt hier omdat: Ik ben gepassioneerd over de oceaan en de wezens daarin. Vooral zeezoogdieren. Ik heb altijd al mee willen maken hoe een opvangcentrum werkte en wat het inhoudt om daar dierenarts te zijn. Mijn plan is om mijn kennis te verbreden en een zeezoogdierenarts te worden. Ik vind alles aan het werk hier leuk, ook omdat alle mensen als één groot team werken. Het leukste aan het werk hier is het werken met de dieren. Het geeft een fantastisch gevoel om de patiënten te volgen en te merken wanneer ze er klaar voor zijn om vrijgelaten te worden. 

 

 

Hannah stjonmosse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NationaliteitBrits
Vrijwilliger in: 2022
Werkt hier omdat: Dit is eigenlijk een deel van mijn stagejaar voor de universiteit, ik studeer momenteel Diergedrag en -welzijn. Ik heb altijd al een passie gehad voor dieren en wilde dieren, en ik ben erg dankbaar dat ik dit heb kunnen volgen tijdens mijn studie en nu hands-on kan werken met deze ondergewaardeerde dieren. Ik vind werken met de pups erg leuk, het is gewoon een geweldige ervaring om met ze te kunnen werken en het gevoel te hebben dat ik een actieve bijdrage lever aan hun behoud en rehabilitatie.

Dana Lanier

Nationaliteit: Verenigde Staten
Vrijwilliger in: 2022
Werkt hier omdat: Ik wilde leren over zeehonden, zodat ik de kennis kan gebruiken voor potentieel onderzoek om zo drones in te kunnen zetten bij verstrikkingen. Op dit moment gebruik ik drones om zeekoeien in nood te helpen in Florida. Het mooiste aan dit werk is dat geen dag hetzelfde is: iedere dag kun je iets nieuws leren. Wanneer je denkt alles te weten dan komt er iets compleet nieuws op je pad.

 

 

Miari Young

NationaliteitBrits (Verenigd Koninkrijk) 
Vrijwilliger inIk begon hier als vrijwilliger in 2020
Werkt hier omdat: Ik studeerde en werkte met zeehondenonderzoek voordat ik naar het Zeehondencentrum toe kwam. Tijdens de coronapandemie besloot ik dat ik iets anders wou doen. Ik wou vooral meer hands-on ervaring opdoen in iets als een opvangcentrum. Geen wonder dus dat ik snel verliefd werd op het centrum: de zeehonden, de mensen en het werk. Mijn eerste plan was om 10 weken te blijven, maar nu ben ik er nog steeds! Ik heb het enorm naar mijn zin als lid van het Dollardonderzoek team. Het is zo bijzonder om deze dieren in het wild te mogen zien en hun gedrag te bestuderen. Het onderzoek wat hier wordt uitgevoerd is zo belangrijk. Niet alleen voor het Zeehondencentrum, maar voor alle zeehonden in de Waddenzee. Ik ben er trots op dat ik hier deel van uit mag maken.

Nieuwe pup certificaat Lilly

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nationaliteit: Verenigde staten
Vrijwilliger in: 2022
Werkt hier omdat: Formeel ben ik vrijwilliger voor een project op mijn universiteit.  Maar eigenlijk ben ik hier omdat ik van zeehonden hou!  Hoewel ik op school vooral informatica doe, ben ik altijd geïntrigeerd geweest door de natuur en dieren.  Als klein kind keek ik al naar dierenfilms en droomde ik ervan het meisje te zijn dat voor ze zou zorgen.  Onnodig te zeggen dat de jongere ik nu heel gelukkig zou zijn! Het leukste aan het vrijwilligerswerk hier tot nu toe is dat ik zo veel leer over van alles.  Er zijn hier zoveel aardige en interessante mensen. Natuurlijk ontdek ik ook de wereld van een zeehond; het is zo geweldig om zo nauw met dieren samen te werken en de kans te krijgen om praktische ervaring op te doen met het rehabiliteren van dieren!  Elke dag voelt hier echt als een nieuw avontuur.