Een periodieke schenking houdt in dat u voor een periode van minimaal 5 jaar jaarlijks een vast bedrag aan het Zeehondencentrum Pieterburen schenkt. Doordat u deze gift van tevoren vastlegt in een schriftelijke overeenkomst is de gift volledig aftrekbaar van de belasting en krijgt u een deel van uw gift terug. Kort gezegd: voor u een manier om méér hulp te bieden aan zeehonden die het zo hard nodig hebben, zonder dat het iets extra’s kost.

Voorheen moest periodiek schenken via een notaris vastgelegd worden. Dat is nu niet meer nodig. U kunt het direct met ons regelen.

 

Profiteer zelf of schenk het voordeel

U bepaalt zelf de hoogte van uw gift en legt dit vast via een schriftelijke schenkingsovereenkomst. Hoe hoger de gift, hoe hoger het bedrag dat u van uw belastbaar inkomen mag aftrekken. Zo kunt u er voor kiezen om zelf van het voordeel te profiteren, of het voordeel aan de zeehonden te schenken.

 

Hoe kunt u periodiek schenken?

Sinds 1 januari 2014 is voor periodiek schenken geen notariële akte meer nodig. U kunt dus gemakkelijk en snel de schenkingsovereenkomst regelen. Wanneer u contact met ons opneemt ontvangt u van ons de schenkingsovereenkomst per post thuisgestuurd. Na ondertekening gaat de schenking in en kunt u bij de belastingaangifte gebruikmaken van het extra belastingvoordeel.

De voordelen op een rij:

  • Het hele bedrag van uw schenking is aftrekbaar van uw belastbaar inkomen
  • De fiscus betaalt een aanzienlijk deel van uw schenking
  • Uw hele gift komt ten goede aan de zeehonden omdat goede doelen met ANBI-status geen schenkbelasting hoeven te betalen.

Download de overeenkomst voor periodieke schenking, vul hem in en stuur hem ons toe. Het kan nog gemakkelijker door ook de betalingsvolmacht in te vullen, dan wordt het bedrag van uw keuze jaarlijks automatisch overgemaakt naar het Zeehondencentrum.

 

ANBI logo 300x238Het Zeehondencentrum is een ANBI instelling. Dit betekent dat wij geen belasting hoeven te betalen over schenkingen. Donateurs van een ANBI insteling mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Zo weet u zeker dat het hele bedrag ten goede komt aan de zeehonden.

cbf erkendZeehondencentrum Pieterburen is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen. Meer weten over de kwaliteitseisen en de controle door het CBF? Kijk op geefgerust.nl