Wanneer u de zeehonden een warm hart toedraagt en ons werk wilt blijven steunen, dan kunt u het Zeehondencentrum laten opnemen in uw testament. In het testament kunt u precies vastleggen hoe u wilt dat uw nalatenschap wordt verdeeld en daarmee een geweldige bijdrage aan ons werk leveren, ook als u er niet meer bent. 

We verkrijgen een belangrijk deel van de middelen welke wij nodig hebben om de zeehonden te kunnen helpen door nalatenschappen, u kunt zich voorstellen hoe belangrijk deze voor ons zijn.

 

Waar wordt uw nalatenschap voor gebruikt?

Het Zeehondencentrum is volledig afhankelijk van giften, de dagelijkse verzorging van de zeehonden is enorm kostbaar. Uw nalatenschap wordt ingezet voor voeding, medische zorg en maakt het mogelijk dat onze zeehonden ambulances kunnen blijven rijden. Daarnaast gebruiken we een deel van ons budget voor educatie. Tenslotte, ons werk is ook een nalatenschap aan de volgende generatie en wij vinden het belangrijk dat kinderen leren over de zeehond en zijn natuurlijke leefomgeving zodat zij zich bewust zijn van de kwetsbaarheid van dier en natuur.

 

Het testament

Het opmaken van een testament gebeurt bij een notaris, het is eenvoudiger dan u wellicht denkt. Een notaris in uw regio kan u hier alles over vertellen, het voorlichtend gesprek is bijna altijd gratis. Wij kunnen hierin ook adviseren of helpen, neem gerust contact met ons op, wij zullen uw vragen graag beantwoorden. 

Er zijn twee manieren om het Zeehondencentrum te 'begunstigen':
- Met een legaat; een vastgesteld bedrag
- Met een erfstelling; u benoemt ons tot mede-erfgenaam voor een bepaald percentage of tot enig erfgenaam

 

Geen successierecht

In Nederland worden successierechten berekend over erfenissen. Goede doelen zoals het Zeehondencentrum zijn echter vrijgesteld van successierecht. Als u er voor kiest het Zeehondencentrum op te nemen in uw testament, dan weet u zeker dat het hele bedrag ten goede komt aan de zeehonden.

Brochure aanvragen
notarisfolderWilt u meer weten of nalaten aan de zeehonden? Vraag dan de brochure Schenken & Nalaten aan.

Wanneer u deze per post thuis wilt ontvangen, stuur dan een email naar linda.zuidema@zeehondencentrum.nl De digitale versie is hier verkrijgbaar >>


Contact & informatie
Hebt u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met onze donateursadministratie, te bereiken via het algemene telefoonnummer: 0595-526 526.

cbf erkendZeehondencentrum Pieterburen is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen. Meer weten over de kwaliteitseisen en de controle door het CBF? Kijk op geefgerust.nl