niek kuizengaNiek Kuizenga, directeur Zeehondencentrum Pieterburen: 
"Zeehonden komen meestal door menselijk toedoen in de problemen. Dat maakt ons mensen verantwoordelijk. Een zeehond kan daarbij niet voor zichzelf opkomen. Bedreigingen voor de leefomgeving van de zeehond, zoals afval en verstoring zullen de komende decennia alleen maar toenemen. Wij zien het als taak om hier te signaleren, kennis te delen en hulp te bieden. Voor nu en voor later.

Alle steun, hoe klein ook, is hierbij hard nodig want het Zeehondencentrum kan haar werk alleen doen dankzij donaties en giften. Onze kleinschaligheid en de hulp van vele vrijwilligers maken dat uw steun direct naar de zeehonden kan gaan.

Wanneer u de zeehonden een warm hart toedraagt en ons werk wilt blijven steunen, dan kunt u het Zeehondencentrum opnemen in uw testament. Daarmee levert u een geweldige bijdrage aan ons werk, ook als u er niet meer bent. Wist u dat u al kunt nalaten bij een relatief klein bedrag?

 

 

WAAR WORDT UW NALATENSCHAP VOOR GEBRUIKT?

Het Zeehondencentrum is volledig afhankelijk van donaties en giften. Uw nalatenschap wordt voornamelijk ingezet voor voeding en medische zorg voor zeehonden in nood. Daarnaast gebruiken we een deel van ons budget voor voorlichting en educatie. Ook kunt u ervoor kiezen om na te laten aan een specifiek project, eventueel via een fonds op naam.

Dit is waar wij voor staan:

  • Het Zeehondencentrum is een eerste klas Zeehondenziekenhuis voor opvang en rehabilitatie.
  • We monitoren daarbij de leefomgeving van de zeehond en zien de zeehond als graadmeter voor een gezonde zee.
  • We zijn een kennis- en onderzoekscentrum:
    • We hebben een adviserende en signalerende rol naar overheden met betrekking tot zeehonden en hun leefomgeving.
    • We delen onze kennis met een breed publiek ter voorlichting en educatie.
    • Op onze speciaal ingerichte campus bieden we jaarlijks plaats aan vrijwilligers en stagiaires van over de hele wereld. Zo krijgen jonge mensen de mogelijkheid om kennis en werkervaring op te doen op het gebied van zeehonden en hun leefomgeving.

Ook kunt u er voor kiezen om na te laten aan een specifiek project, eventueel via een fonds op naam.

 vrijlating kuipersplaat

HET TESTAMENT

Er zijn twee manieren om het Zeehondencentrum te 'begunstigen':

Met een legaat; een vastgesteld bedrag of percentage van uw vermogen.
Met een erfstelling; u benoemt het Zeehondencentrum tot erfgenaam of mede-erfgenaam.

Het opmaken van een testament gebeurt bij een notaris, het is eenvoudiger dan u misschien denkt. Een notaris in uw regio kan u hier alles over vertellen, het voorlichtend gesprek is bijna altijd gratis.

Gegevens voor de notaris
Wilt u het Zeehondencentrum in uw testament opnemen? Dan heeft uw notaris de volgende gegevens nodig:

Statutaire naam: Stichting Zeehondencentrum Pieterburen
Statutaire zetel: Pieterburen
Adres: Hoofdstraat 94a, 9968 AG Pieterburen
Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 41009242

ANBI logo 300x238Het Zeehondencentrum is een ANBI instelling. Dit betekent dat wij geen belasting hoeven te betalen over legaten en erfstellingen. In Nederland worden successierechten berekend over erfenissen. Goede doelen zoals het Zeehondencentrum zijn echter vrijgesteld van successierecht. Als u er voor kiest het Zeehondencentrum op te nemen in uw testament, dan weet u zeker dat het hele bedrag ten goede komt aan de zeehonden.

 

cbf erkendZeehondencentrum Pieterburen is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen. Meer weten over de kwaliteitseisen en de controle door het CBF? Kijk op geefgerust.nl

 

 

toegiftnlHet Zeehondencentrum maakt deel uit van 89 erkende goede doelen die gezamenlijk verenigd zijn in Toegift.nl

 

 

linda.zuidemaPersoonlijk advies en vragen

Wij bieden u graag een helpende hand door in een persoonlijk gesprek samen te kijken naar uw wensen en situatie. We vertellen u daarbij wat uw nalatenschap voor zeehonden in Nederland kan betekenen en op welke manieren u kunt nalaten. Voor vragen en persoonlijk advies helpen wij u graag!

Relatiebeheer Nalatenschappen, Linda Zuidema:
Telefoon: 0595-526 526
Email: Linda.zuidema@zeehondencentrum.nl

Brochure aanvragen
Wilt u eerst rustig lezen over nalaten aan de zeehonden? Vraag dan de brochure Schenken & Nalaten aan. Wanneer u deze per post thuis wilt ontvangen, stuur dan een email naar linda.zuidema@zeehondencentrum.nl

De digitale versie is hier verkrijgbaar >>

Zeehondencentrum al in uw testament?
Heeft u het Zeehondencentrum al opgenomen in uw testament; laat het ons weten! Graag bedanken we u persoonlijk voor uw bijzondere steun en houden we rekening met uw wensen.

 

Persoonlijke verhalen

“Ik laat na aan Zeehondencentrum Pieterburen omdat ik geraakt ben door de passie en inzet van de mensen die er werken. Belangrijk vind ik dat Pieterburen, naast professionele opvang van zeehonden, ook aandacht besteed aan voorlichting en onderzoek. Dit maakt het voor mij compleet. De zeehonden en de Wadden hebben mijn hart gestolen en ik draag graag bij aan een gezonde toekomst voor dier en zee.” - de heer S. van Beek, Groningen

“Zeehondencentrum Pieterburen heeft voor mijn gevoel een goede balans gevonden tussen dierenwelzijn en natuurbehoud. Een deel van mijn nalatenschap gaat naar dit sympathieke doel. Het is kleinschalig en overzichtelijk. Bovendien CBF gekeurd. Hierdoor weet ik dat mijn nalatenschap goed besteed wordt.” - mevrouw C.J.A. van der Linde, Leiden

“Ik vind het belangrijk dat er iemand klaar staat voor dieren in nood. Daarom ben ik al jaren donateur van Zeehondencentrum Pieterburen. Het team geeft mij het gevoel dat ze dat altijd op de juiste manier zullen doen. En daarom laat ik ook aan hen na.” - mevrouw J.C. Visscher, Amsterdam