Wanneer je de zeehonden een warm hart toedraagt en ons werk wilt blijven steunen, dan kunt je het Zeehondencentrum laten opnemen in je testament. In je testament kun je precies vastleggen hoe je wilt dat uw nalatenschap wordt verdeeld en daarmee een geweldige bijdrage aan ons werk leveren, ook als je er niet meer bent. 

We verkrijgen een belangrijk deel van de middelen welke wij nodig hebben om de zeehonden te kunnen helpen door nalatenschappen, je kunt je voorstellen hoe belangrijk deze voor ons zijn.

 

Waar wordt je nalatenschap voor gebruikt?

Het Zeehondencentrum is volledig afhankelijk van giften, de dagelijkse verzorging van de zeehonden is enorm kostbaar. Jouw nalatenschap wordt ingezet voor voeding, medische zorg en maakt het mogelijk dat onze zeehonden ambulances kunnen blijven rijden. Daarnaast gebruiken we een deel van ons budget voor educatie. Tenslotte, ons werk is ook een nalatenschap aan de volgende generatie en wij vinden het belangrijk dat kinderen leren over de zeehond en zijn natuurlijke leefomgeving zodat zij zich bewust zijn van de kwetsbaarheid van dier en natuur.

 

Het testament

Het opmaken van een testament gebeurt bij een notaris, het is eenvoudiger dan je wellicht denkt. Een notaris in uw regio kan je hier alles over vertellen, het voorlichtend gesprek is bijna altijd gratis. Wij kunnen hierin ook adviseren of helpen, neem gerust contact met ons op, wij zullen je vragen graag beantwoorden. 

Er zijn twee manieren om het Zeehondencentrum te 'begunstigen':
- Met een legaat; een vastgesteld bedrag
- Met een erfstelling; je benoemt ons tot mede-erfgenaam voor een bepaald percentage of tot enig erfgenaam

 

Geen successierecht

In Nederland worden successierechten berekend over erfenissen. Goede doelen zoals het Zeehondencentrum zijn echter vrijgesteld van successierecht. Als je er voor kiest het Zeehondencentrum op te nemen in uw testament, dan weet je zeker dat het hele bedrag ten goede komt aan de zeehonden.

Brochure aanvragen
Wil je meer weten of nalaten aan de zeehonden? Vraag dan de brochure Schenken & Nalaten aan. Stuur een email naar donatie@zeehondencentrum.nl


Contact & informatie
Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met onze donateursadministratie, te bereiken via het algemene telefoonnummer: 0595-526 526.