hoekseIn havenstad Delfzijl vind je misschien wel het kleinste museum van het Noorden. Museumhuisje t' Hoeske van opoe Iet is een particulier museum en staat in een doodgewoon straatje in Delfzijl en je loopt er zo voorbij als je niet weet wat voor bijzondere schatten er achter de voordeur verborgen liggen.

Een kwart eeuw verzamelen heeft geresulteerd in een veelomvattende collectie uit de periode 1735 - 1940/50 zoals een bijzondere collectie was- en strijkgerei, speelgoed uit vervlogen tijden, 18e-19e eeuws handwerk en textiel, naaigerei en volkskunst.

Een boerenkeukentje is ingericht met een knipoog naar Staphorst compleet met keukengerei. Op de bovenverdieping bevindt zich een sfeervolle kraamkamer waar veel te zien is rondom geboorte en bevalling zoals het vroeger ging, compleet met zeldzame medische instrumenten. Tevens is er een permanente presentatie van klederdrachten uit vele streken van Nederland.

 

Een bezoek aan t'Hoeske van opoe Iet is even helemaal weg uit de hedendaagse hectiek. Onder het genot van lekkere koffie heerlijk dwalen in nostalgie. Een museum waar gastvrijheid centraal staat.

  

hoeskeopoeiets handwerkverledenOpen
Donderdag 11.00 - 16.00 uur
Vrijdag 11.00 - 16.00 uur
Zaterdag 13.00 - 17.00 uur

Andere dagen op afspraak
Groepen in overleg

 

Entree: 4,50 euro pp incl. koffie, thee met koek
Deze donatie komt ten goede aan het Zeehondencentrum Pieterburen

 

Bezoekadres
Museumhuisje t' Hoeske van opoe Iet
Jacob van Heemskerkstraat 10
9934 GV Delfzijl

Contact
Email: thoeske.van.opoe.iet@gmail.com
Telefoon: 0596-610740 

Meer informatie, zie Facebook >>