HR Adviseur

Zeehondencentrum Pieterburen. Wij zijn op zoek naar een verbinder die samen met administratief medewerker HR en de manager HR & Transformatie de HR afdeling op de kaart zet. Dit voor 20 uur per week.

Wie zijn wij?

We stellen we ons graag even aan je voor. Wij zijn Zeehondencentrum Pieterburen, je kent ons vast. Wij zijn hét zeehondenziekenhuis van Europa. Maar we doen veel meer dan zeehonden opvangen en verzorgen. Meer en meer verleggen wij onze focus naar de toekomst van het Waddengebied waarin mens en natuur met elkaar in balans zijn, waarbij we veel verder kijken dan het individuele dier. Wij maken mensen bewust en werken aan een betere relatie tussen mens en natuur. Voor nu en in de toekomst. Dat begint in het Waddengebied vanuit het Werelderfgoedcentrum maar reikt tot ver daarbuiten. De zeehond is daarin een belangrijke graadmeter. Hier maken wij ons hard voor. Nu nog vanuit Zeehondencentrum Pieterburen, maar na de bouw van het Werelderfgoedcentrum Waddenzee, in Lauwersoog. Doe je mee?

Onze waarden:

Bevlogen, voor een duurzame toekomst | Samen, als gemeenschap | Hands on, aan de slag

Wat ga je doen?

Samen met de administratief medewerker HR en de manager HR & Transformatie, ga je de HR afdeling binnen het Zeehondencentrum op de kaart zetten. Voorheen had de afdeling vooral een administratieve rol, maar we hebben de ambitie om deze verder te professionaliseren en ons daarmee voor te bereiden op de verhuizing naar Het Werelderfgoedcentrum in Lauwersoog.

Je bent het eerste aanspreekpunt voor medewerkers over HR vragen en adviseert onze leidinggevenden over HR gerelateerde onderwerpen zoals verzuim, personeelsinzet en personeelsontwikkeling. Je neemt initiatieven bij veranderende wet- en regelgeving en je doet gevraagd en ongevraagd verbetervoorstellen over ons personeelsbeleid.

Daarnaast ben je ook preventie medewerker. Een preventie medewerker ondersteunt ons bij de zorg voor de dagelijkse veiligheid en gezondheid van onze medewerkers. Heb je deze kennis nog niet? Geen probleem, we laten je scholen zodat je kennis hebt van de arbeidsrisico’s van onze organisatie en van de te nemen preventieve maatregelen.

Onze toekomstige collega ontfermt zich over ons personeelshandboek en brengt deze inhoudelijk up to date. Ook duik je in de mogelijkheden van ons personeelsinformatiesysteem en onderzoek je wat er nog meer mogelijk is. We willen graag onze werkprocessen optimaliseren en waar mogelijk digitaliseren.

Onlangs is de HR strategie voor de komende jaren vastgesteld en het is jouw rol om dit (mede) te implementeren. Je ondersteunt de manager HR & transformatie in het veranderproces waar we ons in bevinden.

Wie ben jij?

Wij zoeken een HR adviseur die van aanpakken weet. Een verbinder met oprechte interesse. Onze ideale kandidaat deelt onze idealen en draagt onze missie en visie een warm hart toe. Jij snapt als geen ander wat onze medewerkers drijft om zich gepassioneerd in te zetten voor onze doelen. Je hebt aantoonbare ervaring met het doen van verbetervoorstellen of beleidsvoorstellen op operationeel of tactisch niveau.

Je hebt een HBO werk en denkniveau en minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie.

Wat bieden wij?

Doordat je dagelijks bij kunt dragen aan een betere wereld, zal je de belangrijkste drijfveer van je professionele leven ervaren: zingeving! Maar zingeving alleen betaalt de rekeningen niet, daarom ontvang je bij ons een salaris tussen de €2.900 en €3.300 euro bruto per maand op basis van een full time dienstverband. Deze salarisrange is passend binnen de richtlijnen Goede doelen salarissen. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld. We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de duur van 1 jaar, met kans op verlenging.

Hybride werken is mogelijk, hoewel we het wel fijn vinden als je zichtbaar bent en je collega’s echt leert kennen. Daarom moedigen we het zeker aan om op kantoor te werken. Nu in Pieterburen, later aan de prachtige Waddenzee in Lauwersoog. Voor de dagen dat je wel thuiswerkt, krijg je van ons een thuiswerkvergoeding.

Hebben we je interesse gewekt?

Dan ontvangen we heel graag jouw motivatie en CV via: pno@zeehondencentrum.nl

Zolang deze vacature online staat, kan je reageren. Wij streven er naar zo snel mogelijk op je sollicitatie te reageren. Pas je in het profiel en worden we blij van je motivatie? Dan nodigen we je gelijk uit voor een kennismakingsgesprek waarin we een mogelijk samenwerking verder met elkaar kunnen verkennen. We sluiten de vacature als wij onze ideale collega hebben gevonden.

Twijfel je nog en wil je nog wat vragen stellen? Dan kan je contact opnemen met Grietje Bloem, Manager HR & Transformatie. Grietje is bereikbaar via 06-15614133

Aquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meld een zeehond. Een zeehond in nood gezien? Bel 0595 526 526 (24 uur per dag bereikbaar). Lees meer.