In Pieterburen kunnen zeehonden praten! Onze nieuwe expositie “Are you talking to me?” leert je álles over de taal van de zeehond. In deze expositie, met unieke virtual reality experience en een speurtocht, ontdek je onder andere hoe zeehonden met elkaar communiceren en dat elke pup z’n eigen unieke geluid heeft. Kom langs en hoor wat zeehonden vertellen. Je gelooft je oren niet!

Waarom deze expositie?

De expositie heeft als doel te voorkomen dat een zeehondenpup onnodig van zijn moeder gescheiden wordt. Zo ervaar je zelf wat er kan gebeuren als je bij zeehonden in de buurt komt. Én je leert dat zeehondenpups bijna net zoals mensen geluiden kunnen maken! Al op jonge leeftijd leren zeehondenpups geluiden te maken om binnen een grote groep pups de aandacht van hun moeder te trekken. Het geluid van de zeehond wordt ook wel als ‘huilen’ ervaren, vooral wanneer het lijkt alsof ze hun moeder kwijt zijn geraakt. Maar, goed om te weten, meestal is de zeehond niet zo hulpeloos als dat het lijkt. Vaak is de moeder even weg om vis te vangen.

Virtual reality experienceExpositie are you talking to meBekijk de zeehonden op een afstandje

 

Virtual reality experience

Middels een virtual reality experience ontdek je op spectaculaire wijze UNESCO Werelderfgoed het Waddengebied - het leefgebied van de zeehonden. Op het moment dat de VR-bril opgaat, bevind je je tussen de zeehondenmoeders en -pups op het strand. Het is zowel een leuke als een belangrijke educatieve ervaring. Want met onze VR-bril op leer je wat je moet doen als je een pup op het strand ziet liggen. En ook vooral wat je niet moet doen. Je ervaart het effect van het geluid en de verstoring van de mens op de zeehonden in de natuur.

 

Prins Bernhard Cultuurfonds zonder tagline RGB logoDe expositie en Virtual Reality belevenis zijn mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds. 

 

 

#jegelooftjeorenniet