16 juli tot en met 4 september

Zeehondencentrum Pieterburen is hét zeehondenziekenhuis van Europa. Tijdens je bezoek kijk je mee met de dagelijkse verzorging van de zeehonden in de drie verschillende fasen van de opvang. Ook maak je kennis met het Seal Rescue Team en leer je alles over de zeehond en hun leefgebied, UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee. Seal you soon?

 

koop tickets

 

Activiteiten tijdens de zomervakantie

In de zomervakantie organiseren we elke dag extra activiteiten! Kijk, leer en doe mee met ons mee. 

 

Bezoek deze zomer de Kraak in Pieterburen

De Kraak

Vanaf 16 juli 2022 kun je je in Zeehondencentrum Pieterburen onderdompelen in een bijzondere wereld vol verhalen over de soms liefdevolle en soms onstuimige relatie tussen mensen en de wereld van de zee- en kustnatuur. Je kan de Kraak gratis bezoeken bij aankoop van een ticket voor het Zeehondencentrum. Meer info lees je hier


In onze expositie

Virtual Reality ervaring: Weet jij wat je moet doen als je een zeehond in het wild tegenkomt? Met een bril op sta je opeens midden tussen de zeehondenmoeders en –pups. Ervaar je eigen invloed op de natuur en leer je wat je moet doen als je een pup op het strand ziet liggen.

 

sharon presentatie 

Shows en presentaties

Word een zeehondenwachter: In deze activiteit neemt een medewerker van het bezoekerscentrum je mee in het werk van een zeehondenwachter. Er wordt een zeehond gemeld, maar hoe observeer je hem dan? En als het dier dan toch naar het centrum wordt gebracht, hoe gaat dat dan in z’n werk? Observeer en leer!

Ontdek wat een Zeehondenwachter doet in Pieterburen

DIZkoffer show: Een medewerker vertelt alles over zeehonden aan de hand van ‘de Dizkoffer’. Dit is een koffer die gevuld is met een schedel, snorharen en zelfs een stukje zeehondenvacht. Alles mag aangeraakt worden en zo ontdek je hoe zacht een zeehond eigenlijk is. Daarnaast leer je alles over longwormen, een parasiet die voor grote schade kan zorgen in zeehonden.

Voederpresentatie: Kijk hoe ons team de zeehonden voert. Iedere zeehond heeft een ander herstelproces, waardoor sommige wat meer hulp nodig hebben met hun visjes. Onze collega’s kunnen je precies uitleggen wat er gebeurt.


17 451 joline 20

Test je kennis en doe mee met één van onze quizzen

Word een zeehondenexpert en behaal je diploma: Het Zeehondencentrum kan haar werk niet doen zonder de verzorgers. Met behulp van een video en een quiz word je klaargestoomd om ook een zeehondenexpert te worden. Na afloop krijg je jouw eigen certificaat mee om thuis te showen!

De Zeehondenquiz: In Nederland leven twee soorten zeehonden: de gewone en de grijze zeehond. Op een groot scherm legt een medewerker precies uit wat het verschil is tussen de twee. Weet jij ze te herkennen? Na deze quiz wel!

De pupquiz: Heb jij goed opgelet tijdens je bezoek? Dan zou je deze pubquiz zomaar kunnen winnen! Ga de strijd aan met anderen en kom erachter wie het meest weet over zeehonden.

Zeehondenquiz presentatie Zeehondencentrum Pieterburen

Op de Waddenzee

In de vakantie vaart onze schipper ook weer uit. Je kijkt naar zeehonden die verderop liggen te rusten en je hebt prachtig uitzicht over het water. Ga je mee het Wad verkennen? Onderweg krijg je uitleg over dit bijzondere natuurgebied dat niet voor niet de Werelderfgoed status heeft. Reserveer je tickets hier.

  • Donderdag 11 aug 12.30-14.30 uur
  • Zaterdag 13 aug 14.30-16.30 uur
  • Dinsdag 16 aug 19.00-21.00 uur
  • Dinsdag 23 aug 09.30-11.30 uur
  • Dinsdag 30 aug 15.30-17.30 uur

 

DoeZoo

Je kunt nu een bezoek aan het Zeehondencentrum combineren met een bezoek aan DoeZoo in Leens. Voor slechts €14,50 beleef je het leukste educatieve uitje van Groningen! DoeZoo Leens en Zeehondencentrum Pieterburen zijn uitgeroepen tot de leukste uitjes van de provincie Groningen in 2022. Seal you soon!

 

koop tickets

 

doezoo sfeerimage