Rif Clean Up Expeditie

Van 05 januari 13:00 tot 18:00
+31 (0)595-526526 (9:00-17:00 uur)

i.V.M. DE ENORME BELANGSTELLING IS DEZE TOCHT OP DIT MOMENT UITVERKOCHT EN IS RESERVERING NIET MEER MOGELIJK TOT NADER ORDE.

Doe eens wat anders dan de nieuwjaarsduik, maar ga mee op deze nieuwjaars clean up!

Met een bijzonder schip, de Wadstuner en de Noordster, vertrekt een speciale expeditie naar Het Rif, ten noorden van de Engelsmanplaat tussen Ameland en Schiermonnikoog. Aan boord vind je een gemeleerd gezelschap van biologen, zeehondenexperts en gepassioneerde beach cleaners. Onderweg vertellen zij van alles over hun werk en de Waddenzee en natuurlijk is Nils Gärtner Greskewitz ook aanwezig en vertelt hij over zijn ervaringen en kun je hem van alles vragen.

Met deze groep mensen gaan we een hele middag het Rif schoonmaken. Het Rif ligt zodanig dat veel zwerfnetten en plastic soep vanuit de Noordzee en de Waddenzee instroomt. Veel hiervan blijft op het Rif liggen. Met deze bijzondere expeditie gaan we heel veel rotzooi verwijderen uit een prachtig stuk natuurgebied. Het is een toch voor bikkels en niet geschikt voor kinderen onder 12 jaar. Van de zes uur dat deze tocht duurt zullen we 4 uur op de zandbank doorbrengen en opruimen, dus kleed je warm aan.

Aan boord is natuurlijk koffie en thee gratis verkrijgbaar en na afloop is er gelegenheid om in de haven wat warms te eten maar gedurende de middag heb je je eigen lunchpakketje bij je want op de zandplaat is niets. Na reservering ontvang je je ticket per email en daar staat ook op wat handig is om mee te nemen.

LET OP! Vermeld altijd je telefoonnummer bij reservering, bij extreme weersomstandigheden kan een tocht geannuleerd worden en zullen wij telefonisch contact opnemen.

Voor meer informatie bel +31 (0) 595 526 526 of stuur een email naar reserveringen@zeehondencentrum.nl