Wilt u dat na uw overlijden uw nalatenschap of een deel daarvan ten goede komt aan de zeehonden? In uw testament kunt u vastleggen dat het Zeehondencentrum uw erfgenaam of één van uw erfgenamen wordt. Dit kan vrij van erfbelasting, omdat Zeehondencentrum Pieterburen een goed doel is met een ANBI-status. Nalatenschappen komen daardoor, net als schenkingen, volledig ten goede aan de zeehonden.

 

Wilt u graag meer informatie?IMG_3951.jpg

Onze relatiebeheerder, Miriam van Dijk, komt graag met u in contact.

"Het Zeehondencentrum biedt u graag de helpende hand indien u overweegt om het ondersteunen van ons werk ook op te nemen in uw testament. In een persoonlijk gesprek kan ik uw wensen en vragen met u bespreken. Ook vertel ik daarbij wat uw nalatenschap voor zeehonden in Nederland kan betekenen. Heeft u het Zeehondencentrum al opgenomen in uw testament? Indien u daar prijs op stelt maken we een afspraak en bedanken we u ook graag persoonlijk voor uw steun, op een manier die past bij uw interesses en mogelijkheden!"

Contactgegevens

Miriam van Dijk
Email: miriam.vandijk@zeehondencentrum.nl
Telefoon: 0595 - 526 526

 

Brochure

Ook is het mogelijk om eerst, geheel vrijblijvend, een brochure aan te vragen. Via de onderstaande knoppen kunt u onze brochure aanvragen. Deze kunnen wij fysiek naar u opsturen, of als PDF naar u mailen. 

 

PER POST

 

PER MAIL

  

Hoe kunt u ons in uw testament opnemen?

Er zijn twee manieren waarop u een gift aan het Zeehondencentrum in uw testament kunt opnemen: met een legaat of erfstelling. In beide gevallen bepaalt u zelf de hoogte van het na te laten bedrag of (onroerende) goederen. U kunt dit met uw eigen notaris regelen, maar wij kunnen u ook in contact brengen met een notaris die verbonden is aan het Zeehondencentrum. De notaris helpt u uw wensen vast te leggen, zodat uw nalatenschap in goede handen is.

Met een legaat krijgt het Zeehondencentrum een duidelijk omschreven goed (zoals een stuk grond of een woning) of een bepaald geldbedrag.

Bij een erfstelling benoemt u het Zeehondencentrum geheel of gedeeltelijk tot uw erfgenaam.

“Ik laat na aan Zeehondencentrum Pieterburen omdat ik geraakt ben door de passie en inzet van de mensen die er werken. Belangrijk vind ik dat Pieterburen, naast professionele opvang van zeehonden, ook aandacht besteed aan voorlichting en onderzoek. Dit maakt het voor mij compleet. De zeehonden en de Wadden hebben mijn hart gestolen en ik draag graag bij aan een gezonde toekomst voor dier en zee.”  - De heer S. van Beek, Groningen

“Zeehondencentrum Pieterburen heeft voor mijn gevoel een goede balans gevonden tussen dierenwelzijn en natuurbehoud. Een deel van mijn nalatenschap gaat naar dit sympathieke doel. Het is kleinschalig en overzichtelijk. Bovendien CBF gekeurd. Hierdoor weet ik dat mijn nalatenschap goed besteed wordt.”  - Mevrouw C.J.A. van der Linde, Leiden

Niek Kuizenga, directeur Zeehondencentrum Pieterburen:  
"Zeehonden komen meestal door menselijk toedoen in de problemen. Dat maakt ons mensen verantwoordelijk. Een zeehond kan daarbij niet voor zichzelf opkomen. Bedreigingen voor de leefomgeving van de zeehond, zoals afval en verstoring zullen de komende decennia alleen maar toenemen. Wij zien het als taak om hier te signaleren, kennis te delen en hulp te bieden. Voor nu en voor later.

Alle steun, hoe klein ook, is hierbij hard nodig want het Zeehondencentrum kan haar werk alleen doen dankzij donaties en giften. Onze kleinschaligheid en de hulp van vele vrijwilligers maken dat uw steun direct naar de zeehonden kan gaan. 

Wanneer u de zeehonden een warm hart toedraagt en ons werk wilt blijven steunen, dan kunt u het Zeehondencentrum opnemen in uw testament. Daarmee levert u een geweldige bijdrage aan ons werk, ook als u er niet meer bent. Wist u dat u al kunt nalaten bij een relatief klein bedrag?"

Wilt u het Zeehondencentrum in uw testament opnemen? Dan heeft uw notaris de volgende gegevens nodig:


Statutaire naam: Stichting Zeehondencentrum Pieterburen
Statutaire zetel: Pieterburen
Adres: Hoofdstraat 94a, 9968 AG Pieterburen
Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 41009242

Goed om te weten

Gratis brochure

voorbeeld notarisfolder 2021Uw schenking komt tegemoet aan:

* de (rehabilitatie van) zeehonden;

* onderzoek om zo de beste zorg voor zeehonden mogelijk te maken;

* educatie ter bewustwording van de schoonheid en kwetsbaarheid van de zeehond en de zee. 

 

Belastingvoordeel

ANBI logo 300x238Het Zeehondencentrum is een ANBI instelling. Dit betekent dat wij geen belasting hoeven te betalen over schenkingen, legaten en erfstellingen. In Nederland worden successierechten berekend over erfenissen. Goede doelen zoals het Zeehondencentrum zijn echter vrijgesteld van successierecht. Daardoor weet u zeker dat het hele bedrag van uw schenking of nalatenschap ten goede komt aan de zeehonden.

Erkend goed doel

cbf erkendZeehondencentrum Pieterburen is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen. Meer weten over de kwaliteitseisen en de controle door het CBF? Kijk op geefgerust.nl

toegiftnlHet Zeehondencentrum maakt deel uit van 89 erkende goede doelen die gezamenlijk verenigd zijn in Toegift.nl