Skip to main content

Bouw Werelderfgoedcentrum gestart

De bouw van het nieuwe Werelderfgoedcentrum Waddenzee is officieel gestart! Op donderdag 20 april is de officiële aftrap ingeluid met het slaan van de eerste paal. Dit vierden we met een gezelschap van diverse stakeholders, genodigden en direct betrokkenen dit bijzondere moment op de bouwlocatie in de haven van Lauwersoog. We zijn zo trots!

Laatst geupdate op 03-07-2023
 • Eerste paal bouw WEC
 • Werelderfgoedcentrum Waddenzee Lauwersoog
 • Helmen op de bouwplaats
 • Niek Kuizenga

  De eerste paal werd geslagen door wel een heel bijzonder iemand: Ona van Dijk (bijna 3 jaar). Ona is de dochter van onze collega’s Sander van Dijk en Eva Nogue Astier. Hiermee willen we benadrukken dat er een centrum wordt gebouwd waarbij bewustwording over de toekomst van het Waddengebied voor Ona, haar generatie en de generaties na haar centraal staat.

  Onze directeur Niek: “Op deze bijzondere plek gaan we werken aan een gezonde balans tussen mens en natuur, voor de wereld van morgen. We doen het voor ‘Ona’, haar generatiegenoten en alle generaties na haar. Dit centrum wordt een plek waar we onze handen uit de mouwen steken om mensen bij onze missie te betrekken met activiteiten, exposities en ervaringen. Zo willen we zo veel mogelijk mensen inspireren én activeren hun eigen steentje bij te dragen aan een duurzame en gezonde Waddenzee.”

  Een belofte aan de Wadden

  Alvast een voorproefje van de nieuwe experience: een interactieve tentoonstelling die we in 2025 zullen openen. Met een activiteit geleiden we de aanwezigen naar een persoonlijke belofte aan het Waddengebied voor de nabije toekomst. Deze beloftes zijn ter plekke verbonden aan een oude ankerketting. Zo kan er over twee jaar bij de opening van het Werelderfgoedcentrum teruggekeken worden op een verzameling niet vergeten en hopelijk zelfs ingeloste beloftes aan het Waddengebied.

  Waddenbelofte

  Volg de bouw

  Nu de bouw van start is, volg je alle ontwikkelingen en updates gemakkelijk via de BouwApp. Hoe doe je dat?

  1. Ga naar je appstore om de BouwApp gratis te downloaden. De app is beschikbaar voor zowel Android als Apple devices.
  2. Zoek in de app naar ‘Werelderfgoedcentrum Waddenzee’ of ‘WEC’. 
  3. Open het project en klik op ‘volgen’.
  Bouwplaats Werelderfgoedcentrum Waddenzee Lauwersoog

  Of neem een kijkje op de projectwebsite van Werelderfgoedcentrum Waddenzee.