nils ggNaam: Nils Greskewitz
Functie: Zeehondenverzorger en inspirator/organisator Beach Cleanups
Bij het Zeehondencentrum sinds: 2017
Studierichting: Dierverzorging
Motivatie: Ik heb altijd al van de zee en haar bewoners gehouden, het is mijn grootste motivatie om iets terug te geven en dieren in nood te helpen.
Fun Fact: Ik ben weg van de film Frozen en heb een Olaf tattoo.

 

Hallo allemaal!

Mijn naam is Nils en ik ben een verzorger bij het Zeehondencentrum in Pieterburen. Ik ben in 2017 als vrijwilliger begonnen met het verzorgen van de zeehonden. Voordat ik in Pieterburen ben begonnen ben ik vrijwilliger geweest voor een organisatie die zich inzet voor het behoud van de oceaan. Ook ben ik betrokken geweest bij verschillende campagnes in verschillende landen die zich bezig houden met het redden van dieren die in de oceaan leven.

Ik heb in verschillende landen bij verschillende organisaties vrijwilligerswerk gedaan om me in te zetten voor dieren in nood. Ik vind het geweldig om dieren te helpen, vooral de dieren die door menselijk toedoen in de problemen komen, of dat nu direct of indirect is. Ook geloof ik er sterk in dat wij iets terug moeten doen voor degene die zichzelf niet kunnen verdedigen.

Het Zeehondencentrum redt zeehonden en laat ze weer vrij. Als we de zeehonden vrij laten, gebeurt dat op verschillende strandjes rondom de Waddenzee. Tijdens het vrijlaten van de zeehonden zag ik dat er veel afval en plastic op het strand lag en dit vond ik botsen met onze missie. We vangen vaak zeehondjes op die verstrikt zijn in visnetten of visdraden, of die gewond zijn geraakt door plastic afval. Ook willen we dat de natuurlijke leefomgeving van de zeehond schoon en gezond blijft. Als de zeehonden weer gezond zijn en we ze vrijlaten, zijn ze vanaf het moment dat ze weer worden vrijgelaten omgeven door plastic en afval. Hier moest iets aan gedaan worden!

Afgelopen jaar kwam ik met het voortel van een Beach Clean Up. Nadat ik dit heb besproken met mijn collega's was iedereen erg enthousiast en ben ik de eerste Clean Up gaan plannen. We besloten om dit op het strand van Lauwersoog te doen, waar we soms zeehonden vrijlaten en waar ook de boot de Happy Seal in de haven ligt. De Happy Seal is de boot waar we onze zeehonden mee vervoeren naar de zandbanken om ze daar vervolgens vrij te laten. Lauwersoog is ook een goede locatie om te starten omdat we de zeehonden niet in een vervuilde omgeving vrij willen laten.

Alles wat we nu doen rondom de Beach Clean Ups is begonnen met een klein idee om te proberen een verschil te maken en onze mooie stranden schoon te houden. Iedereen kan meedoen, ik zie je graag op de volgende beach clean up!

Nils