Wie zijn er op dit moment in het Zeehondencentrum te adopteren? Tweemaal per jaar worden er pups opvangen. In de zomer zijn er pups van de gewone zeehond en in de winter pups van de grijze zeehond. Het hele jaar door worden er zeehonden binnengebracht die ziek of gewond zijn geraakt. In het Zeehondencentrum worden ze behandeld, kunnen ze aansterken en uiteindelijk worden ze weer vrijgelaten. Geen enkel dier blijft permanent in de opvang en daarom is er geen dag hetzelfde in het Zeehondencentrum. We stellen je alvast voor aan een aantal zeehonden die nu verzorgd worden in Pieterburen. Er zijn er natuurlijk nog meer en je kunt ze dagelijks bezoeken! Sommige dieren zijn nog niet te zien voor bezoekers, zij liggen achter de schermen omdat ze erg zwak zijn en veel rust nodig hebben.

Hier zie je een deel van alle zeehonden van de opvang. Alleen de zeehonden die symbolisch te adopteren zijn vind je op deze pagina.

Lisa

Lisa

Soort: gewone zeehond
Leeftijd bij aankomst: 5 dagen
Datum opgevangen: 9 juni 2022  
Vindplaats: Groningen
Reden opvang: Lisa is gevonden door ons onderzoeksteam in de Dollard. Ze is met onbekende reden achtergelaten door haar moeder. Alleen zou ze het echt niet redden. Lisa is de eerste pup van de gewone zeehond die we dit jaar opvangen. Wil jij haar helpen? 

Geef een visje

 

Adopteren

Pam

Pam

Soort: gewone zeehond
Leeftijd bij aankomst: ca. 3-4 dagen
Datum opgevangen: 11 juni 2022
Vindplaats: Groningen
Reden opvang: Pam werd twee dagen geobserveerd en gewogen. Daaruit bleek dat ze gewicht was verloren. Dit betekent helaas dat Pam haar moeder niet langs is geweest om haar melk te geven. Zonder moeder zou Pam het niet redden. Wil jij haar een visje geven of adopteren?

Geef een visje

 

Adopteren

Raméla

Raméla

Soort: gewone zeehond
Leeftijd bij aankomst: ca. 3-4 dagen
Datum opgevangen: 14 juni 2022  
Vindplaats: Groningen
Reden opvang: Raméla is gevonden in de Dollard, een gebied in Groningen. Ons onderzoeksteam was daar actief, toen ze zagen dat deze pup weinig reageerde op haar omgeving. Ze bleek ook nog eens veel te licht te zijn. Wil jij Raméla helpen er weer bovenop te komen? 

Geef een visje

 

Adopteren

Rosanna

Rosanna

Soort: gewone zeehond
Leeftijd bij aankomst: ca. 2-4 dagen
Datum opgevangen: 16 juni 2022  
Vindplaats: Groningen
Reden opvang: Rosanna is gevonden bij de haven van Delfzijl, in de buurt van een restaurant. Ze maakte erg veel geluid en kwam op mensen af. Daardoor werd het erg druk in haar omgeving. Een verkeerde plek voor een pup om te zijn. Wil jij haar helpen aansterken? 

Geef een visje

 

Adopteren

Vittoria

Vittoria

Soort: grijze zeehond
Leeftijd bij aankomst: ca. 20 jaar
Datum opgevangen: 20 mei 2022  
Vindplaats: Noord-Holland
Reden opvang: Vittoria lag al een poosje op het strand. We observeerden haar, maar we zagen dat ze steeds meer achteruit ging. Ze blijkt ondergewicht te hebben en last te hebben van verschillende parasieten. Ze sterkt beetje bij beetje en kan hopelijk over een paar weken terug naar zee!
Geef een visje

 

Adopteren