×

Waarschuwing

The form #60 does not exist or it is not published.

Er is een ramp gaande in de Waddenzee, het leefgebied van de zeehond. Op 2 januari 2019 verloor containerschip MSC Zoe bijna 300 containers boven de Nederlandse Waddeneilanden. Onvoorstelbaar grote hoeveelheden afval zijn daardoor in het Werelderfgoed Waddenzee terecht gekomen. De natuur zal nog decennia lang de gevolgen moeten ondervinden van deze milieuramp. Deze ramp is voor het werk wat wij doen als Zeehondencentrum een enorme klap.

Actie was direct nodig, daarom hebben we meteen een grote schoonmaakactie opgezet. In grote getale gaven geweldige mensen gehoor aan onze noodkreet en hielpen mee. We zijn daar ontzettend dankbaar voor. Maar we zijn er nog niet! Wij zijn maar een kleine organisatie en ook de zorg voor de zeehonden moet doorgaan.

Het Zeehondencentrum heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen om de vrijwilligers die willen komen helpen te coördineren. Belangrijk werk, want het opruimen van afval kan gevaarlijk zijn voor vrijwilligers en de natuur. In kwetsbare gebieden, zoals kwelders, kunnen ongecoördineerde acties grote schade doen aan de natuur als daar geen toezicht is.

 

MEER INFORMATIE?

Wil je op de hoogte blijven? Volg dan de berichtgeving via Facebook en Twitter of geef je emailadres door. Dan sturen wij je het laatste nieuws over actuele opruimacties.

Opruimactie Wadden

Actuele locaties

Actuele locaties

Als je mee wilt helpen bij het opruimen kun je hier een overzicht van data en locaties vinden waar de gecoördineerde acties plaatsvinden en waar de verzamelpunten zijn.

Lees verder

Belangrijke informatie

Belangrijke informatie

Het opruimen kan gevaarlijk zijn voor vrijwilligers en natuur. Lees de informatie zodat we met elkaar op verantwoorde wijze zorg dragen voor de kwetsbare natuur.

Lees verder

Help mee!

Help mee!

We kunnen dit niet alleen. Jouw hulp is heel hard nodig op meerdere manieren! Ook als je niet zelf kunt komen opruimen, kun je nog steeds de andere vrijwilligers ondersteunen. Help je mee?

Lees verder