Op Schiermonnikoog werd Scar, een jonge grijze zeehond van ongeveer 2 maanden oud, op 31 januari 2020 gevonden door EHBZ-er Teun Talsma. Hij was verstrikt geraakt, vermoedelijk in de lijnen van een staand wandnet en in zijn pogingen om los te komen raakte hij nog meer verstrikt. Bij aankomst in het Zeehondencentrum leken zijn verwondingen mee te vallen, totdat opviel dat hij zijn linkerflap niet wilde gebruiken.

Hij blijft nu in het Zeehondencentrum zodat hij behandeld kan worden en waar hard gewerkt wordt om Scar te laten herstellen. Zonder hulp had Scar niet kunnen overleven, maar hij is er nog niet. Help jij Scar én de zeehondenverzorgers mee door een portie vis aan Scar te geven? Met jouw hulp kan Scar de zorg krijgen die hij nodig heeft en hopelijk kan hij dan binnenkort weer vrijgelaten worden in zijn eigen leefomgeving.

 

scar

Geef Scar een visje

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
EUR 0.00

 

ADOPTEER SCAR

Je kunt Scar ook adopteren! Dan ontvang je  en adoptiecertificaat met een foto en informatie over Scar thuisgestuurd. Van één adoptie kan Scar een week lang eten!

Lees meer

Scar updates

Scar mag naar huis!

Scar mag naar huis!

Vrijdag, 8 mei 2020

De rust heeft Scar goed gedaan. Hij is goed op gewicht en is duidelijk klaar om terug naar zee te gaan. Dat is te merken aan zijn gedrag, hij is levendig en actief en wordt steeds lastiger te hanteren voor de verzorgers. Scar zal morgen worden vrijgelaten.

Lees meer...
2 Stapjes vooruit, 1 terug

2 Stapjes vooruit, 1 terug

Vrijdag, 24 april 2020

Precies een maand later is er weer nieuws over Scar. Het gaat beter maar hij is er nog niet. Zijn flapje gebruikt hij al wat meer maar in het buitenbad begon hij ineens af te vallen. Dat kan omdat hij hier veel kan bewegen maar voor de zekerheid is Scar teruggeplaatst naar een binnenbadje.

Lees meer...
Verbetering zichtbaar

Verbetering zichtbaar

Vrijdag, 27 maart 2020

We zijn weer twee weken verder en intussen zijn er nieuwe foto's gemaakt van Scar's flap. Er was enige verbetering zichtbaar en daar zijn we heel blij mee. Scar gebruikt zijn flap nog niet volledig maar hij eet goed en gedraagt zich als een normale zeehond.

Lees meer...
Geen nieuws is goed?

Geen nieuws is goed?

Vrijdag, 13 maart 2020

Na weer twee weken behandelen toonden de nieuwe foto's die van Scar's flap zijn gemaakt geen veranderingen, maar de situatie is ook niet verder achteruit gegaan. Daarom is besloten de behandeling te verlengen.

Lees meer...
Slechte vooruitzichten?

Slechte vooruitzichten?

Woensdag, 19 februari 2020

De nieuwe röntgenfoto's zijn gemaakt en zijn doorgestuurd naar ervaren radiologen voor hun deskundig oordeel. Want Scar gebruikt zijn voorflap nog steeds niet goed en de dierenartsen hebben tekenen van een ontsteking in het bot ontdekt.

Lees meer...
Nieuwe röntgenfoto's

Nieuwe röntgenfoto's

Woensdag, 12 februari 2020

Het bewegen van de voorflap gaat nog niet echt en er is besloten dat er maandag a.s. nieuwe röntgenfoto's gemaakt zullen worden. Op de vorige foto's was niets te zien en hopelijk kunnen nieuwe foto's deze keer meer duidelijkheid geven.

Lees meer...
Wat is er aan de hand?

Wat is er aan de hand?

Maandag, 3 februari 2020

Na de eerste dagen lijkt Scar weinig aan de verstrikking over gehouden te hebben en hij heeft geen diepe verwondingen. Maar nu wil hij zijn linker voorflap niet gebruiken en dat baart de dierenartsen zorgen.

Lees meer...
Verstrikt!

Verstrikt!

Vrijdag, 31 januari 2020

Op Schiermonnikoog werd deze jonge grijze zeehond gevonden door EHBZ-er Teun Talsma. Hij verstrikt geraakt, vermoedelijk in de lijnen van een staand wandnet en in zijn pogingen om los te komen raakte hij nog meer verstrikt.

Lees meer...