Een periodieke schenking houdt in dat u voor een periode van minimaal 5 jaar jaarlijks een vast bedrag schenkt. Door deze gift vast te leggen in een schriftelijke overeenkomst is uw gift volledig aftrekbaar van de belasting en ontvangt u een deel van uw gift terug.

 

Wilt u graag meer informatie?

Via de onderstaande knoppen kunt u onze brochure aanvragen. Deze kunnen wij fysiek naar u opsturen, of als PDF naar u mailen. 

 

PER POST

 

PER MAIL

 

Hoe kunt u periodiek schenken?

U kunt de schenkingsovereenkomst zelf vastleggen. Wanneer u contact met ons opneemt ontvangt u van ons de overeenkomst per post. Ook kunt u de schenkingsovereenkomst via onze website downloaden en invullen. Na ondertekening gaat de schenking in en kunt u bij uw belastingaangifte gebruikmaken van het extra belastingvoordeel. U bepaalt zelf de hoogte van uw gift en daarmee de hoogte van het voordeel. Dit legt u vast via de schenkingsovereenkomst.  Hoe hoger de gift, hoe hoger het bedrag dat u van uw belastbaar inkomen mag aftrekken. U kunt er voor kiezen om zelf van het voordeel te profiteren of het voordeel aan de zeehonden te schenken.

Rekenvoorbeeld bij een periodieke schenking In onderstaand overzicht geven wij u een voorbeeld van uw mogelijke belastingteruggave. De daadwerkelijke teruggave is afhankelijk van uw persoonlijke (inkomens)situatie.

 Belastingvoordeel voor uzelf 
 U geeft: € 200 
 Teruggavebelastingdienst (42%): €   84 
 Uw gift van € 200 kost u netto: € 116 
 Belastingvoordeel voor de zeehonden 
 U geeft: € 200 
 Teruggavebelastingdienst (42%): € 345 
 Uw gift van € 200 kost u netto: € 145 
  • Het hele bedrag van uw schenking is aftrekbaar van uw belastbaar inkomen
  • De fiscus betaalt een aanzienlijk deel van uw schenking
  • Uw hele gift komt ten goede aan de zeehonden omdat goede doelen met ANBI-status geen schenkbelasting hoeven te betalen.

Download de overeenkomst voor periodieke schenking, vul hem in en stuur hem ons toe. Het kan nog gemakkelijker door ook de betalingsvolmacht in te vullen, dan wordt het bedrag van uw keuze jaarlijks automatisch overgemaakt naar het Zeehondencentrum.

Overeenkomst downloaden >>

Betalingsvolmacht downloaden >>

Goed om te weten

Gratis brochure

voorbeeld notarisfolder 2021Uw schenking komt tegemoet aan:

* de (rehabilitatie van) zeehonden;

* onderzoek om zo de beste zorg voor zeehonden mogelijk te maken;

* educatie ter bewustwording van de schoonheid en kwetsbaarheid van de zeehond en de zee. 

 

Belastingvoordeel

ANBI logo 300x238Het Zeehondencentrum is een ANBI instelling. Dit betekent dat wij geen belasting hoeven te betalen over schenkingen, legaten en erfstellingen. In Nederland worden successierechten berekend over erfenissen. Goede doelen zoals het Zeehondencentrum zijn echter vrijgesteld van successierecht. Daardoor weet u zeker dat het hele bedrag van uw schenking of nalatenschap ten goede komt aan de zeehonden.

Erkend goed doel

cbf erkendZeehondencentrum Pieterburen is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen. Meer weten over de kwaliteitseisen en de controle door het CBF? Kijk op geefgerust.nl