Zeehondencentrum Pieterburen brengt leren over de Waddenzee en haar grootste bewoners, de zeehonden, tot leven! In het Zeehondencentrum is alles in huis om leerlingen de lesstof over de zeehond en zijn leefgebied in levende lijve te laten ervaren: Een verzameling bijzondere dierlijke materialen, ervaring met het werken met zeehonden en natuurlijk ook Nederlands’ grootste roofdieren zelf.

Er zijn geheel verzorgde workshops en arrangementen voor schoolklassen die op bezoek komen. Ook is het mogelijk om enkel een bezoek te boeken en zelf lekker rond te kijken bij de zeehonden en in de interactieve tentoonstelling.

EXPERT IN DE KLAS

Een educatief medewerker van het Zeehondencentrum kan de klas op school bezoeken! Aan de hand van de collectie bijzondere voorwerpen (schedels, opgezette dieren, snorharen ed.) komen de leerlingen van alles te weten over Nederlands’ grootste roofdier.

Er worden geen levende dieren gebruikt tijdens onze bezoeken. Bekijk onze Expert in de klas programma’s voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw van het basisonderwijs.

Schoolreisjes & Workshops

Schoolreisjes & Workshops

De workshops zijn interactief, leuk en brengen het onderwerp de zeehond en zijn habitat echt tot leven door het gebruik van verschillende materialen.

Lees meer

Bezoek op school

Bezoek op school

Een educatief medewerker van het Zeehondencentrum komt langs op school. Aan de hand van een collectie bijzondere voorwerpen leren de leerlingen van alles over zeehonden.

Lees meer