Expert in de klas onderbouw

Bij ons in het zeehondencentrum worden er veel patiëntjes binnengebracht. Zieke zeehonden, gewonde zeehonden en zeehonden die hun moeder kwijt zijn geraakt. Deze dieren moeten goed worden onderzocht, zodat we precies weten hoe we ze moeten helpen. De leerlingen leren vandaag hoe de zeehonden bij ons in het zeehondenziekenhuis worden onderzocht. Aan het einde van de les zijn de leerlingen echte zeehondenredders en krijgen ze een echte dierenredder diploma.

Expert in de klas middenbouw

Zoogdieren In het Waddengebied leven heel veel verschillende soorten dieren: vissen, krabben, vogels maar ook zeehonden. Zeehonden zijn zoogdieren. Maar wat zijn zoogdieren nou precies? Daar komen de leerlingen achter door het bekijken van allerlei materiaal dat door de expert meegebracht wordt.

 

Expert in de klas bovenbouw

Als een vis in het water! Wie wel eens met een boot de Waddenzee op geweest is heeft ze misschien wel gezien. Honderden zeehonden die liggen te zonnen op een zandplaat. Maar wist je dat zeehonden eigenlijk veel meer op hun gemak zijn in het water? Zeehonden zijn roofdieren met een lichaam dat perfect is aangepast voor een leven onder water. Welke ‘onder water aanpassingen’ heeft een zeehondenlijf eigenlijk? De leerlingen gaan op zoek naar het antwoord door het onderzoeken van een echte zeehondenbotten.

 

Een expert in de klas boeken

Een bezoek van onze expert aan de groep kost € 25,-. Deze prijs geldt voor scholen die zich binnen 30 minuten rijden vanaf Zeehondencentrum Pieterburen bevinden. Voor scholen buiten deze radius komt er een meerprijs per kilometer bovenop dit bedrag.

Wil je een bezoek aan uw klas reserveren, of wil je meer informatie, neem dan contact op met onze educatie afdeling door een e-mail te sturen naar reserveringen@zeehondencentrum.nl of door te bellen naar 0595-526526.

Schoolreisjes & Workshops

Schoolreisjes & Workshops

De workshops zijn interactief, leuk en brengen het onderwerp de zeehond en zijn habitat echt tot leven door het gebruik van verschillende materialen.

Lees meer

Bezoek op school

Bezoek op school

Een educatief medewerker van het Zeehondencentrum komt langs op school. Aan de hand van een collectie bijzondere voorwerpen leren de leerlingen van alles over zeehonden.

Lees meer