Expert in de klas onderbouw

Kleine haring, wat eet jij? Kleine Haring heeft een grote fantasie, zegt zijn moeder altijd. Altijd verzint hij spannende avonturen. Op een dag belandt hij midden in een echt avontuur en raakt verdwaald ver van huis. Hij begint honger te krijgen, maar wat eten kleine haringen eigenlijk? Tijdens zijn zoektocht komt hij allerlei bewoners van de zee tegen, ook de grootste rover van de zee!

Deze poppenkastshow laat de jongste leerlingen kennis maken met het leven onder water in de Nederlandse zeeën. De meegebrachte dierlijke materialen maken de kennismaking met de zeehond heel echt!

 

Expert in de klas middenbouw

Zoogdieren In het Waddengebied leven heel veel verschillende soorten dieren: vissen, krabben, vogels maar ook zeehonden. Zeehonden zijn zoogdieren. Maar wat zijn zoogdieren nou precies? Daar komen de leerlingen achter door het bekijken van allerlei materiaal dat door de expert meegebracht wordt.

 

Expert in de klas bovenbouw

Als een vis in het water! Wie wel eens met een boot de Waddenzee op geweest is heeft ze misschien wel gezien. Honderden zeehonden die liggen te zonnen op een zandplaat. Maar wist je dat zeehonden eigenlijk veel meer op hun gemak zijn in het water? Zeehonden zijn roofdieren met een lichaam dat perfect is aangepast voor een leven onder water. Welke ‘onder water aanpassingen’ heeft een zeehondenlijf eigenlijk? De leerlingen gaan op zoek naar het antwoord door het onderzoeken van een echte zeehondenbotten.

 

Een expert in de klas boeken

Een bezoek van onze expert aan de groep kost € 25,-. Deze prijs geldt voor scholen die zich binnen 30 minuten rijden vanaf Zeehondencentrum Pieterburen bevinden. Voor scholen buiten deze radius komt er een meerprijs per kilometer bovenop dit bedrag.

Wil je een bezoek aan uw klas reserveren, of wil je meer informatie, neem dan contact op met onze educatie afdeling door een e-mail te sturen naar reserveringen@zeehondencentrum.nl of door te bellen naar 0595-526526.

Schoolreisjes & Workshops

Schoolreisjes & Workshops

De workshops zijn interactief, leuk en brengen het onderwerp de zeehond en zijn habitat echt tot leven door het gebruik van verschillende materialen.

Lees meer

Bezoek op school

Bezoek op school

Een educatief medewerker van het Zeehondencentrum komt langs op school. Aan de hand van een collectie bijzondere voorwerpen leren de leerlingen van alles over zeehonden.

Lees meer