Schoolreis

Tijdens de workshops kunnen ook de jongste leerlingen alvast kennis maken met het vakgebied biologie. De workshops zijn interactief, leuk en brengen het onderwerp de zeehond en zijn habitat echt tot leven.

Deze hands-on, interactieve workshop komt tegemoet aan de wensen van leerlingen uit deze leergierige leeftijdscategorie. Leerlingen zullen zich verbazen over het grootste natuurgebied in ons land en de bijzondere dieren waar we dit gebied mee delen. Ze kunnen echt dierlijk materiaal van dichtbij bekijken, voelen en ruiken. De workshop is gelinkt aan het curriculum, dus het vult het werk op school goed aan.

Een workshop die de leerlingen zal inspireren om meer te willen ontdekken over de Waddenzee en haar bijzondere bewoners. De kennis en ervaring van het Zeehondencentrum op het gebied van zeehonden en de Waddenzee, de collectie bijzondere voorwerpen (schedels, opgezette dieren, snorharen ed.) en de mogelijkheid om zeehonden van dichtbij in het echt te zien zorgen ervoor dat droge feiten tot leven komen voor de leerlingen.


Eten of gegeten worden

Ah schattig! Zeggen mensen vaak bij het zien van zeehonden. Maar zeehonden zijn wel de toppredator in het voedselweb van de Noord- en Waddenzee. Door middel van geanimeerde filmpjes leren de kinderen over de begrippen ‘voedselketen’ en ‘voedselweb’. Ook maken ze nader kennis met de zeehond als roofdier door het voelen en bekijken van schedels en een opgezet dier.

Schoolreisjes & Workshops

Schoolreisjes & Workshops

De workshops zijn interactief, leuk en brengen het onderwerp de zeehond en zijn habitat echt tot leven door het gebruik van verschillende materialen.

Lees meer

Bezoek op school

Bezoek op school

Een educatief medewerker van het Zeehondencentrum komt langs op school. Aan de hand van een collectie bijzondere voorwerpen leren de leerlingen van alles over zeehonden.

Lees meer