Een workshop die de leerlingen zal inspireren om meer te willen ontdekken over de Waddenzee en haar bijzondere bewoners. De kennis en ervaring van het Zeehondencentrum op het gebied van zeehonden en de Waddenzee, de collectie bijzondere voorwerpen (schedels, opgezette dieren, snorharen ed.) en de mogelijkheid om zeehonden van dichtbij in het echt te zien zorgen ervoor dat droge feiten tot leven komen voor de leerlingen.


Eten of gegeten worden

Ah schattig! Zeggen mensen vaak bij het zien van zeehonden. Maar zeehonden zijn wel de toppredator in het voedselweb van de Noord- en Waddenzee. Door middel van geanimeerde filmpjes leren de kinderen over de begrippen ‘voedselketen’ en ‘voedselweb’. Ook maken ze nader kennis met de zeehond als roofdier door het voelen en bekijken van schedels en een opgezet dier.

Door het spelen van een spel wordt duidelijk hoe energie zich verplaatst door het voedselweb en zien de kinderen dat een gezonde zeehond gelijk staat aan een gezonde zee. Aansluitend aan dit programma kan het interactieve bezoekerscentrum verkend worden. Natuurlijk krijgen de kinderen dan ook de kans om Nederlands’ grootste roofdier van dichtbij te bekijken!


Praktische informatie

Doel
Na deze workshop: 

  • Weten de kinderen hoe een eenvoudig voedselweb is opgebouwd

  • Weten de kinderen dat dieren en planten afhankelijk zijn van elkaar

  • Hebben de kinderen kort kennis gemaakt met het begrip ‘natuurlijke selectie’

  • Kunnen de kinderen de volgende kenmerken van zeehonden noemen: Het zijn zoogdieren (levend barend, jongen zogen bij de moeder, zijn warmbloedig en hebben longen), het zijn roofdieren die aan de top van de voedselketen staan, ze zijn aangepast om onder water te leven maar kunnen niet zonder het land

 


Doelgroep

Groep 6-8

Duur programma
1,5 uur

Kosten
€ 6,- per kind en € 6,- per begeleider. Per boeking moet minimaal 1 begeleider per 10 kinderen aanwezig zijn.

Groepsgrootte
Maximaal 35 kinderen per klas, minimale groepsgrootte 10 kinderen.

Reserveren
Om deze schoolreis te reserveren kun je een reserveringsverzoek sturen. Klik hier om door te gaan naar het formulier >>

 

 

Schoolreisjes & Workshops

Schoolreisjes & Workshops

De workshops zijn interactief, leuk en brengen het onderwerp de zeehond en zijn habitat echt tot leven door het gebruik van verschillende materialen.

Lees meer

Bezoek op school

Bezoek op school

Een educatief medewerker van het Zeehondencentrum komt langs op school. Aan de hand van een collectie bijzondere voorwerpen leren de leerlingen van alles over zeehonden.

Lees meer