Deze hands-on, interactieve workshop komt tegemoet aan de wensen van leerlingen uit deze leergierige leeftijdscategorie. Leerlingen zullen zich verbazen over het grootste natuurgebied in ons land en de bijzondere dieren waar we dit gebied mee delen. Ze kunnen echt dierlijk materiaal van dichtbij bekijken, voelen en ruiken. De workshop is gelinkt aan het curriculum, dus het vult het werk op school goed aan.


Ik, jij en zeehonden ook!

Zijn er overeenkomsten tussen planten en zeehonden? Nou, best nog wel veel! Na een introductie over zeehonden en de opvang van zeehonden in Pieterburen worden de leerlingen uitgedaagd om na te denken over de hiervoor genoemde vraag. Ze ontdekken door het bekijken van allerlei spannende materialen dat alle levende wezens een aantal processen met elkaar gemeen hebben: bewegen, eten, ademen, jongen krijgen, groeien, zintuigen gebruiken en poepen! Aansluitend aan dit programma kan ons interactieve bezoekerscentrum verkend worden. Uiteraard kunnen de echte zeehonden dan ook even nauwkeurig bekeken worden.

 

Praktische informatie

Doel
Na deze workshop weten leerlingen:

  • Dat alle levende wezens op onze aarde dezelfde levensprocessen ondergaan

  • Dat deze processen nuttig zijn voor mensen en dieren

Doelgroep
Groep 4-5

Duur programma
1 uur

Kosten
€ 6,- per kind en € 6,- per begeleider. Per boeking moet minimaal 1 begeleider per 10 kinderen aanwezig zijn.

Groepsgrootte
Maximaal 35 kinderen per klas, minimale groepsgrootte 10 kinderen. 

Reserveren
Om deze schoolreis te reserveren kun je een reserveringsverzoek sturen. Klik hier om door te gaan naar het formulier >>

 

Schoolreisjes & Workshops

Schoolreisjes & Workshops

De workshops zijn interactief, leuk en brengen het onderwerp de zeehond en zijn habitat echt tot leven door het gebruik van verschillende materialen.

Lees meer

Bezoek op school

Bezoek op school

Een educatief medewerker van het Zeehondencentrum komt langs op school. Aan de hand van een collectie bijzondere voorwerpen leren de leerlingen van alles over zeehonden.

Lees meer