Tijdens de workshops kunnen ook de jongste leerlingen alvast kennis maken met het vakgebied biologie. De workshops zijn interactief, leuk en brengen het onderwerp de zeehond en zijn habitat echt tot leven.

 
Zeg kleine zeehond

In het Zeehondencentrum in Pieterburen worden hoofdzakelijk pups van de Gewone zeehond en Grijze zeehond opgevangen. Wat is een zeehond eigenlijk? Wat is het verschil tussen Grijze en Gewone zeehonden? Hoe bewegen zeehonden en wat voor geluid maken ze?

Door middel van het luisteren naar en uitbeelden van een verhaal komen de leerlingen achter de antwoorden op deze vragen en leren ze over Nederlands grootste roofdieren.

Goed om te weten Er is plaats voor maximaal 35 leerlingen per groep tijdens de workshops. Is de groep groter, geef dit dan aan bij de reservering. Het educatie team zoekt naar een mogelijkheid waarbij al de leerlingen de workshop kunnen volgen.

 

Praktische informatie

Doel
De kinderen kunnen uitleggen hoe een zeehond beweegt, wat voor geluid een zeehond maakt en waar een zeehond leeft. De kinderen kunnen enkele verschillen noemen tussen grijze en gewone zeehonden.

Curriculum links
Kerndoelen Oriëntatie op jezelf en de wereld> Mens en Samenleving

  • 54 De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.


Doelgroep

Groep 1-3

Duur programma
1 uur

Kosten
€ 6,- per kind en € 6,- per begeleider. Per boeking moet minimaal 1 begeleider per 10 kinderen aanwezig zijn.

Groepsgrootte
Maximaal 35 kinderen per klas, minimale groepsgrootte 10 kinderen.

Reserveren
Om deze schoolreis te reserveren kun je een reserveringsverzoek sturen. Klik hier om door te gaan naar het formulier >>

 

 

Leerkrachten van Widar Vrije School, groep 4: “In groepjes, aan de hand van allerlei dingen, ontdekken of wij en de zeehonden op elkaar lijken was erg leuk. De kinderen waren enthousiast bezig”.

Schoolreisjes & Workshops

Schoolreisjes & Workshops

De workshops zijn interactief, leuk en brengen het onderwerp de zeehond en zijn habitat echt tot leven door het gebruik van verschillende materialen.

Lees meer

Bezoek op school

Bezoek op school

Een educatief medewerker van het Zeehondencentrum komt langs op school. Aan de hand van een collectie bijzondere voorwerpen leren de leerlingen van alles over zeehonden.

Lees meer