Kom langs in de voorjaarsvakantie (15 februari t/m 1 maart) en neem een kijkje in het grootste zeehondenziekenhuis van Europa. Dagelijks zorgt een team van zeehondenverzorgers en dierenartsen voor zieke, gewonde of verzwakte zeehonden en jij kunt ze aan het werk zien!

Elke dag kun je meekijken tijdens het voeren en verzorging van onder andere zeehondenpup Olaf en zijn vriendinnetjes Nala en Elsa. Olaf was de eerste grijze winterpup van dit seizoen die werd opgevangen in het centrum en heeft inmiddels leren zwemmen en vis eten. Alle updates van Olaf vind je hier in het dossier.

En wil je zelf een zeehondenverzorger helpen? Kom dan naar de voorstelling waarbij enkele kinderen uit het publiek een échte zeehondenverzorger mogen gaan helpen met het redden van een zeehond. Natuurlijk niet met een echte zeehond want die kunnen bijten. Geef de zeehond een vispapje en help mee de zeehond te wegen. Na afloop ontvang je een certificaat dat jij een junior zeehondenverzorger bent! Geschikt voor kinderen van 4-12 jaar.

entreekaartjes

 

Voorjaarsvakantie dagprogramma

11:00 uur: rondleiding met gids (NL)*
12:00 uur: Help een zeehondenverzorger (interactieve voorstelling)
13:00 uur: rondleiding met gids (NL)*
15:00 uur: rondleiding met gids (NL)*
* €4.50 p.p. reserveer hier jouw rondleiding met gids

Er zijn op 20, 22, 23, 25 en 29 februari rondleidingen met een Duitse gids.

Extra activiteiten

18, 20, 25, 27 februari Zeehondensafari (op wisselende tijden)
Een vaartocht over de Waddenzee waarbij je zeehonden en andere dieren kunt spotten. Koop hier je tickets.

19, 26 februari Pastel tekenen 11:00 - 16:00 uur
Maak je onder begeleiding van een echte kunstenares een mooi schilderij van een zeehond. Voor alle leeftijden, €5,00 per persoon.

22, 29 februari Workshop Zeemansknopen 12:00 - 17:00 uur
Hoeveel knopen zijn er eigenlijk? Waar wordt touw van gemaakt? Leer zelf een aantal knopen leggen en maak je eigen allemanseindje! Voor alle leeftijden, deelname is gratis.

22 februari Waddenexcursie met zandplaat wandeling 14:00 uur
Ga mee op deze bijzondere vaartocht met wandeling op een drooggevallen zandplaat. Koop hier je tickets.

23 februari Beach Clean Up 12:00 uur
Kom je helpen opruimen van (plastic) afval langs de Groninger kust? Voor alle leeftijden, deelname is gratis.

Seal you soon!

Het Zeehondencentrum ontvangt geen subsidie en is afhankelijk van donateurs, giften en entreegelden. Met jouw bezoek draag jij bij aan de verzorging van de zeehonden in het Zeehondencentrum! Koop je entreekaartje voor het Zeehondencentrum online met korting of gewoon aan de balie. Of word donateur en je hebt altijd gratis toegang!

entreekaartjes