De Grijze zeehondenpups hebben inmiddels hun witte vacht verloren, maar ze zijn nog volop aanwezig in de opvang en te zien (en te horen!) voor onze bezoekers. Kom deze voorjaarsvakantie langs in Zeehondencentrum Pieterburen en ontdek allerlei leuke weetjes over Grijze zeehonden. Kijk hieronder wat er allemaal te beleven is!

Kijkje achter de schermen
Wil je meer weten over hoe wij zeehonden verzorgen vanaf het moment dat ze binnenkomen totdat we ze weer gezond en wel vrijlaten? Ga dan mee met een kijkje achter de schermen. Reserveer direct >
€ 2,50 per persoon bovenop het entree geld, beperkt aantal plaatsen beschikbaar, reserveren kan online voor de rondleidingen van 11:00 en 13:30 uur.

Het verhaal van Witje & Walt
Zoek een plekje in onze filmzaal en luister naar het verhaal van Witje, een pasgeboren Grijze zeehond, verteld aan de hand van prachtige filmbeelden. Bij één Grijze zeehond kwam er iets heel bijzonders onder de witte puppyvacht vandaan, ook over deze bijzondere zeehond (Walt) wordt verteld.

De Bottenshow
Eén van onze medewerkers vertelt over de Grijze zeehonden aan de hand van een 2,80 meter lang zeehondenskelet. Hierbij krijg je de kans om de scherpe tanden van een zeehond van dichtbij te zien en zelfs aan te raken!

Knutselen
Knutsel een mooi aandenken aan je bezoek aan het Zeehondencentrum en leer tegelijkertijd over Grijze zeehonden en hun thuis: de zee.

Hap! Etenstijd voor de zeehonden
Een medewerker van de opvang vertelt tijdens het voeren van de zeehonden uitgebreid over de voeding die de dieren bij ons krijgen, maar ook over hoe ze jagen en eten in het wild.

Tijden zijn onder voorbehoud: In een zeehonden ziekenhuis kunnen onvoorzien onverwachte dingen gebeuren.

Openingstijden

Van 18 februari t/m 5 maart zijn wij elke dag geopend van 10:00-17:00 uur, ook op maandag en dinsdag. Koop online je kaartje met korting.

Koop je kaartje

 

Programma

11.00 Rondleiding
11.30 Witje & Walt
12.30 Bottenshow
13.30 Rondleiding
14.00 Knutselen
14.30 Witje & Walt
15.00 Rondleiding
15.00 Voedertijd

Online kun je reserveren voor de rondleidingen van 11:00 en 13:30 uur.

Reserveren

Kijkje achter de schermen

Kijkje achter de schermen

Ga mee op de dagelijkse rondleidingen achter de schermen om 11:00, 13:30 en 15:00 uur.

Reserveer nu

Witje & Walt

Witje & Walt

Zoek een plekje en luister naar het verhaal van een witte en een zwarte, pasgeboren Grijze zeehond, verteld aan de hand van prachtige filmbeelden.

Bottenshow

Bottenshow

Wil jij wel eens aan de scherpe tanden van een zeehond te voelen en ben je niet bang van skeletten? Kom dan naar de bottenshow als je durft...