Vanaf het voorjaar 2018 heeft het Zeehondencentrum een unieke uitbreiding van het terrein gekregen; een Waddentuin met Waddenspeelplaats waar je lekker vies mag worden!

Nadat je de zeehondenbassins gepasseerd bent, wandel je zo de Waddentuin in waar je verrast wordt door een variatie aan planten en bloemen die in het Groninger landschap thuishoren. Er zijn rietkragen en er is zelfs een kleine spelt-akker. De tuin komt uit bij de Waddenspeelplaats, een unieke speeltuin met prielen en eilanden en waar eb en vloed wordt nagebootst. Hier kunnen kinderen zich uitleven!

Met de Wadpas kan het hele gezin het hele jaar onbeperkt naar binnen om te spelen en natuurlijk ook om de zeehonden te zien. Kom je snel (weer) op bezoek? Bestel jouw Wadpas vandaag nog en hij ligt voor je klaar bij je eerstvolgende bezoek!

Wie is
er bang
om vies
te worden?

Bang om vies te worden hoef je niet te zijn want er zijn plaatsen om je weer schoon te spoelen, dus banjer door de klei en in het water en ga op avontuur op de kleine eilandjes. De Waddenspeelplaats laat je kennismaken met alle facetten van de Waddenzee. Als een wadloper door de klei ploeteren of als een echte avonturier eilanden verkennen, alles mag en alles kan!

 

 

wt05

wt03

wt01