Kindermiddag

Van 18 april 14:00 tot 17:00
+31(0)595 526 526 (10:00-17:00 uur)

Ben je op woensdag- en vrijdagmiddag lekker vrij van school, en zoek je iets leuks om te doen? Kom dan naar Zeehondencentrum  Pieterburen! Er zijn allerlei activiteiten, speciaal voor kinderen.

Op de woensdag- en vrijdagmiddagen mogen kinderen tot en met 12 jaar voor de helft van de prijs naar binnen. Ze betalen dan slechts € 2,50 voor een bezoek en mogen dan ook deelnemen aan alle activiteiten!


14.00 uur: De Bottenshow
Tijdens de Bottenshow krijgen de kinderen een kijkje aan de binnenkant van de zeehond aan de hand van een echt zeehondenskelet. Voor onze dierenartsen is het heel belangrijk dat ze precies weten hoe het dier er van binnen uitziet, want zo kunnen ze goed onderzoek doen. Ook mag je zelf even voelen aan de scherpe tanden of de zachte vacht van de zeehond.

15.00 uur: Kinderrondleiding
We nemen de kinderen mee achter de schermen tijdens een speciale kinderrondleiding. De kinderen krijgen een mondkapje en handschoenen en kruipen zo in de huid van een zeehondenverzorger, die als taak heeft een aangespoelde (knuffel)zeehond te onderzoeken in de intake-ruimte. De zeehond wordt gewogen, gemeten en er wordt een behandelplan opgesteld, waarna het dier naar de intensive care wordt overgebracht om aan te sterken.

6.00 uur: Interactieve Quiz
In de Cinema word je meegenomen in de wereld van een pasgeboren pup. Doe mee met de interactieve voorstelling waarbij je heel veel te weten komt over de zeehonden baby's aan de hand van filmfragmenten, vertellingen en een quiz.


Tussen 14.00 uur en 17.00 uur: Pasteltekenen onder begeleiding van een kunstenares.

Al deze activiteiten kunnen apart van elkaar ondernomen worden. Je bent welkom om wekelijks terug te komen om aan een activiteit mee te doen. Natuurlijk kun je naast de activiteiten ook nog gewoon zeehonden kijken en rondlopen in het interactieve bezoekerscentrum.