Zeehonden vrijlaten

Van 18 november 15:00 tot 18:00
+31 (0)595-526526 (9:00-17:00 uur)

VANWEGE DE VOORSPELLING VAN WINDKRACHT 8 IS DEZE TOCHT HELAAS GEANNULEERD, RESERVEREN IS NIET MEER MOGELIJK

Bijzondere vaartocht waarbij er zeehonden worden vrijgelaten. In een heel klein groepje varen we uit om met elkaar een aantal herstelde dieren vrij te gaan laten. We varen vanuit Lauwersoog naar een zandplaat midden in de Waddenzee waar we, indien mogelijk, van boord gaan met de dieren. Onder begeleiding van medewerkers van het Zeehondencentrum zullen de dieren dan worden vrijgelaten. Gewoonlijk blijven de dieren nog even op de zandplaat rondhangen en is er alle tijd om foto's te maken. Omdat er maar een klein aantal plaatsen aan boord beschikbaar is, maak je het vrijlaten van heel dichtbij mee en ervaar je een onvergetelijk moment. 

De tocht is onder begeleiding van een gids die verbonden is aan het Zeehondencentrum in Pieterburen en de prijs is inclusief entree tot het Zeehondencentrum.

De tocht duurt  ongeveer 3 uur. Neem een verrekijker en camera mee, want die zullen heel goed van pas komen! Deze tocht is niet zo geschikt voor minder validen omdat er geen hulpmiddelen zoals een rollator of rolstoel mee aan boord kunnen. Dit geldt ook voor buggy's en kinderwagens. Daar is helaas geen plaats voor. Meer informatie kun je vinden op je ticket.

LET OP! Vermeld altijd je telefoonnummer bij reservering, bij extreme weersomstandigheden kan een tocht geannuleerd worden en zullen wij telefonisch contact opnemen.