Kwelderrit met huifkar

Van 13 augustus 14:00 tot 16:00
+31(0)595 526526 (9:00-17:00 uur)
Aantal plekken beschikbaar: 14 x Plaatsbewijs Kwelderrit (€ 5.00)

Vanaf het Zeehondencentrum vertrekken we met de huifkar naar Bezoekerscentrum Waddenkust van stichting Het Groninger Landschap. Daar wordt een film getoond over het Waddengebied. Na afloop van de film neemt de huifkar haar passagiers mee langs dijken en kwelders.

De eerste stop is bij ‘de kolk’. Hier brak de dijk door in 1717 en kolkte het water door de opening in de dijk. Daarna wordt er gestopt bij de kwelders, waar wordt verteld over het beheer (graasbeheer) van deze gebieden en het belang voor bescherming tegen de zee.

De laatste stop is bij de Klutenplas (een binnendijks zoutwater gebied) waar er over trekvogels en het belang van het Waddengebied voor deze vogels verteld wordt. Via Westernieland komt de huifkar weer terug in Pieterburen.

Het is een tocht waarin mensen de natuur, cultuur en geschiedenis van het Groningse Landschap ontdekken, dat vele verrassingen bevat die op het eerste oog niet altijd zichtbaar zijn! Deze tocht en film zijn in het Nederlands, geen andere talen mogelijk.

Max. aantal passagiers: 20
Bij minder dan 6 passagiers wordt de tocht geannuleerd.
Reserveren kan alleen online of aan de balie van het Zeehondencentrum.

Reservering & informatie

Uitsluitend online te reserveren of aan de balie van het Zeehondencentrum in Pieterburen.

Aanvullende informatie over opstapplaats en afvaart staan op je ticket.

Zijn er geen vrijlaattochten gepland? Meld je aan voor de mailinglist Zeehonden Vrijlaten en je ontvangt automatisch bericht als er nieuwe data bekend zijn

Nu aanmelden