Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input

Maandag,  27 maart 2017

In oktober 2016 werd hij opgevangen met een longworminfectie en vrij snel kon hij in goede gezondheid weer vrijgelaten worden. Maar hij is terug, Destructor werd letterlijk aan de haak geslagen.

Op 27 maart 2017 meldde EHBZer Kees Kooimans vanuit Noordwijk een Gewone zeehond die verstrikt zat in vislijnen. Hij zag kans om enkele lijnen te verwijderen maar de wonden waren erg diep en hij vermoedde dat het dier een vishaak in zijn bek had. Deze was niet zomaar te verwijderen en daarop werd Destructor met spoed naar Pieterburen overgebracht. Zijn aankomst was een kleine verrassing want Destructor had een tag aan zijn achterflap, hij was nog geen half jaar geleden al in opvang geweest vanwege een longworminfectie en nu had hij nog een keer onze hulp nodig. 

Destructor had een visje willen verorberen maar dit visje zat vast aan een vislijn, het bleek een vislijn te zijn waarmee op platvis (zoals Schol) gevist wordt. Nylon vislijnen met haken! kunnen heel snel enorm veel schade aanrichten. Dat was ook duidelijk te zien aan Destructor.

Er zijn röntgenfoto's gemaakt om te zien of er meer haken in het lichaam aanwezig zijn en het blijkt dat Destructor de vis met een deel van de lijn inclusief de haken heeft ingeslikt. Op de foto's zijn de vishaken tot diep in zijn slokdarm te zien. Dat is geen goed nieuws en de dierenartsen moeten nu gaan onderzoeken wat we kunnen gaan doen en wat zijn kansen op herstel zijn.

Tijdens zijn eerste periode in Pieterburen kreeg Destructor zijn naam, dat was niet voor niets.  Al is er nu weinig van te merken, we hopen dat hij zijn naam snel weer eer aan kan doen.

Zeehond Destructor verstrikt in een vislijn en wordt opgevangen in Zeehondencentrum Pieterburen

Zeehond Destructor heeft vislijnen om zijn nek en wordt opgevangen in Zeehondencentrum Pieterburen

De vislijn die is verwijderd bij zeehond Destructor in Zeehondencentrum Pieterburen

De röntgenfoto van zeehond Destructor die wordt opgevangen in Zeehondencentrum Pieterburen

< Terug naar het dossier